Yasemin Candemir Böcekli ruj sürmeyi bırakın!
HABERİ PAYLAŞ

Böcekli ruj sürmeyi bırakın!

Sağlık uzmanları 2021 yılını vegan yılı olarak ilan etti ve çeyrek bin yılın vegan ya da vejeteryan olarak tanımlanacağını bildirdi. Beyonce ve Jay-Z gibi açık sözlü ünlüler, sağlık ve çevresel faydalar nedeniyle herkesi vegan olmaya teşvik ediyor.

Vegan olan her şeye olan bu talep, başta güzellik olmak üzere diğer endüstrilerin de dikkatini çekiyor. "Temizleyiciniz acımasız mı? Rujunuz gerçekten vejeteryan mı? Cilt bakımınızın organik olup olmadığını nasıl anlarsınız?" soruları da üst üste geliyor. En sevdiğiniz cilt bakım ürününüzün içerik listesini deşifre etmek aklınıza durgunluk verebilir.

Haberin Devamı

Güzellik ürünlerinde bulunan yaygın hayvan kaynaklı içerik maddeleri arasında bal, balmumu, lanolin (yün yağı), skualen (köpekbalığı karaciğer yağı), karmin (ezilmiş böcekler), jelatin (inek veya domuz kemiği, tendon veya ligamentler), allantoin (inek) idrar), ambergris (balina kusması) ve plasenta (koyun organları) yer alıyor.

Ürünlerin doğallık oranları belli olmalı!

Böcekli ruj sürmeyi bırakın

Bu hayvansal bazlı içeriklerin ne olduğunu daha iyi anlamak için çevrimiçi bir kozmetik sözlüğü kullanabilir ya da kuruluş felsefesini vegan içerikler üzerine kuran markalardan alışveriş yapabilirsiniz.

Güzellik sektöründe bir ürün, doğal kaynaklı, bitkisel bazlı veya mineral içerikli olsa bile, 'doğal' olarak tanımlanabiliyor. Formülünde tam olarak ne olduğunu bilmenin en iyi yolu ise içerik listesini kontrol etmekten geçiyor. Doğal özler bilimsel veya Latince isimlerine göre adlandırılıyor, bu nedenle emin değilseniz mutlaka internetten kontrol etmeniz gerekiyor. Kendinizi korumaya almak için doğallık oranlarını açıkça belirten markalardan alışveriş yapmak şart.

Toksik etkilerden korunmak için!

Böcekli ruj sürmeyi bırakın

Natrue ve Vegan Society logosu, ürünlerin tartışmalı kimyasallar, parabenler, ftalatlar, sentetik renkler, boyalar veya kokular içermediğini de garanti ediyor.

Bundan 10 yıl öncesine kadar güzellik ürünlerindeki hayvan zulmünün derecesinin farkında değildik ve sağlığımızı korumak için hayvanlar üzerinde test etmenin gerekli olduğuna inandırıldık.

Vegan ya da doğal olmayan ürünlerden, vücutta yaptıkları toksik etki, kötü hastalıklara çıkardığı davetiye, biyolojik olarak cildimizi alüminyum biriktirmeye zorlaması nedeniyle de uzak durulmaya başlandı. Kimyasal içerikli güzellik malzemeleri insan dokularına sanılanın çok ötesinde zararlar verirken yeşil içeriklere dönüş çok hızlı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Çevresel ayak izinizi azaltmak, sağlığınızı iyileştirmek ve dünyadaki küresel birçok sorunun kaynağı tasarrufları sağlamak için bitkisel güzellik ürünlerinin olumlu etkilerini hayatınıza kazandırmanın vakti geldi...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder