Yasemin Candemir Gerçek bir yetenekle; Anıl Kırkyıldız ile tanışın!
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek bir yetenekle; Anıl Kırkyıldız ile tanışın!

Çocukluk çağından itibaren uluslararası yarışmalarda dereceler kazanan, sonunda da Berkley’e kabul edilen Anıl Kırkyıldız’ın bir albüm çıkardığını duyunca paylaşmadan edemedim.

Kendi adını taşıyan albüm hepimiz için bir gurur vesilesi. Notaların içine doğan Anıl’ı dünya fark etti ama biz onu tanımak için albüm çıkarmasını bekledik. Oysa Berkeley’e burslu kabul edildiğinde de alkış almalı, desteklenmeli, sonuna kadar arka çıkılmalıydı. Ama işler Türkiye’de her sektörde olduğu gibi tırnaklarınla kazımanı gerektiriyor. Kimse sanatsal başarıları görmüyor.

Haberin Devamı

Jazz-funk, boogie ve hip-hop içerikli albüm tek kelimeyle harika. Kırkyıldız, Madlib, Roy Ayers, J Dilla, Kashif ve Patrick Adams gibi müzik adamlarının izinde, yurtdışında da albüm yapmanın eşiğinde. İlk olarak dijital platformlarda yayınlanan “Anıl” albümü ışıltılı synthesizer’lar ve pozitif beat’lerle bugünden 70’ler ve 80’lere göz kırpıyor. Bize sadece bu parlak gençlerle gururlanmak kalıyor.

Kayıp hazinelerin izinde

Gerçek bir yetenekle; Anıl Kırkyıldız ile tanışın

Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’nun bilindiği gibi en önemli eserleri zaman içinde yurt dışına kaçırıldı. Çoğunun uluslararası davaları sürüyor. Paşabahçe konuya “Anadolu’nun Kayıp Hazineleri Koleksiyonu” ile dahil oluyor.

Anadolu’da binlerce yıldır var olmuş sayısız uygarlığın kültürel ve sanatsal birikimine cam sanatı ile yeniden hayat verdiler. Artık elimizde olmayan ve başka ülkelerde, başka insanların elinde bulunan tarihi vazolar, kaseler, mumluklar, amforalar ve dekoratif figürlerler gibi Anadolu’nun tarihi mirasını yansıtan 30 farklı eser, yeniden bu topraklarda sayelerinde hayat buldu.

Paşabahçe’nin kültürel mirası koruyarak gelecek kuşaklara aktarma misyonu doğrultusunda tasarladığı Kayıp Hazineler Koleksiyonu’nu keşfedebilir, Anadolu tarihinin gizem ve bilgelik dolu koridorlarında yolculuğa çıkabilirsiniz.

“Çocuklar bildiklerini ister”

Çocuğu olan iyi bilir, Anadolu Yakası’nda KidZania diye çocukların sevdiği bir oyun ve deneyimleme alanı var. Pek çok ülkede birden, kendilerine gelen çocuklar arasında “Mesleki Tercihler Araştırması” yapmışlar. Ve görmüşler ki, deneyimletme alanları özellikle kız çocuklarında farklı meslek tercihlerine yol açmış. Pilot ya da uzay bilimci olmak isteyen kız çocukları onların da gururu olmuş. “Çocuklar bildiklerini ister” gerçekten de. Siz onları ne kadar çok meslekle tanıştırırsanız o kadar gelişir ufukları da…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder