Yasemin Candemir Kişisel mucizelerini arayan gezginler için…
HABERİ PAYLAŞ

Kişisel mucizelerini arayan gezginler için…

Biri şifa ve inanç, biri pozitif enerji, biri de yüksek mahremiyet için tasarlanan üç farklı tatil konsepti. Dünyanın gizli lüksler peşinde dolaşan gezginleri için tasarlanan, Peru, Norveç ve İtalya’nın sır perdeleriyle donanan üç oteliyle tanışın. Biraz sihir, biraz gizem, kendini bulmak ve şifa niyetiyle…

 StarDome, Peru

Bu aralar herkes Peru Machu Pichu yakınlarındaki StarDome Peru’yu ve kurdurduğu hayalleri yazıyor. Peru’da Kutsal Vadi'nin kalbinde yer alan, türünün tek örneği butik otel ve dinlenme merkezi, gezginlerin lüks bir jeodezik kubbede yıldızların altında uyumasına olanak tanıyor.

Haberin Devamı

 Şubat ayı başından itibaren rezervasyonları kabul etmeye başlayacak olan çarpıcı otel StarDome Peru, Andes bölgesinin engebeli güzelliğini görmek için harika bir yer. Ultra uzak konumda bulunan otele yalnızca özel bir yoldan erişilebiliyor. Bu da gezginlerin kaldıkları süre boyunca yüksek düzeyde mahremiyet ve sükunete sahip olmalarını sağlıyor.

 Kutsal Vadi’nin tepesinde

Oteldeki süitlerin her biri ısıtmalı zeminlere ve Peru dekoruna sahip. Bu mülkü benzersiz kılan şey ise, dağlarda yuvalanmış dev bir balonu andıran jeodezik kubbe yapısı. Ancak, diğer kubbeli otellerin yaptığı gibi göz kamaştırıcı görünmek yerine, özel taş duşlar, geleneksel İnka esintili çiniler, panoramik cam pencerelerle Urubamba Sıradağları’nın en yüksek zirvesi olan güçlü Veronica Dağı'nın ağzı açık bırakan manzarasını sunuyor.

 Salon alanında 360 derecelik manzara ve dev bir teleskop bulunuyor. Böylece Kutsal Vadi'de her gece destansı yıldız gözleminden yararlanabiliyorsunuz.

 Otelin sahibi Bob Berman (Toronto'nun yüksek teknolojili şifa merkezi Soul 7'nin kurucusu) için tasarlanan devasa süit, çift kişilik jakuzilerle yıldızları izlemek için tasarlanmış bağlantılar ve teleskoplar içeriyor.

 Burada hemen Bob Berman’dan daha detaylı bahsetmek gerekiyor. Berman, 50'li yaşlarının sonlarında 38 yıllık karısını kanserden kaybediyor ve bu da onda manevi bir arayışa yol açıyor. İnzivaya çekilen ünlü bir enerji şifacısına eşlik etmek için Peru’ya giden Berman, bu sırada yerel bir Quechua şamanı olan Carlos Gibaja ile tanışıyor. İhtiyacı olan şifa ve ilhamı yerel toplulukların inançlarında ve Carlos'un şamanik öğretilerinde buluyor.

Haberin Devamı

 Manevi aydınlanmalarının sonunda kendine kişisel bir ev inşa etmeye başlıyor. Sonra “Gezginler aynı enerjide buluşmalı” diyerek evini bir otele dönüştürüyor. StarDome'un yerel bağlantıları, konuklara şifa törenleri ve bitki ilacı atölyeleri de dahil olmak üzere zenginleştirici deneyimlere katılma şansı veriyor. Tesis ayrıca Pumamarca Arkeolojik Sit Alanı, antik Ollantaytambo Köyü ve (elbette) Machu Picchu gibi Peru'nun en popüler yerlerinden bazılarına özel geziler sunuyor.

 Pozitif Enerjilerin İzinde

 Svart Hotel, Norveç

 Norveç'in büyüleyici Helgeland kıyı şeridinde yer alan Svart, Svartisen Buzulu'nun dibinde yer alıyor.

 Dünyanın ilk enerji pozitif oteli olarak adlandırılan Svart’ın 2022’de açılacağı tahmin ediliyor.

Norveç'in büyüleyici Helgeland sahil şeridinde yer alan otel, çevresini engellemekten ziyade tamamlamayı amaçlayan dairesel bir yapıda inşa ediliyor. Svart, pozitif enerjileri çekme hedefi doğrultusunda, tamamen güneş enerjisiyle çalışacak şekilde yapılıyor ve açıldıktan sonra tüm operasyonların aynı kaynağa bağlı olması planlanıyor.

Haberin Devamı

 Sürdürülebilirliğe ek olarak, Svart'ın ana odak noktalarından biri de sağlıklı yaşam. İki katlı Spa’sı ; “Sağlık ve Zindelik Kliniği”, her şeyi kapsayan bir yaklaşım için mucizevi İskandinav bitki özlerini yüksek teknolojili modern terapilere entegre ediyor.

 Sadece dört oda ve yüksek şıklık

 Elvira Kalesi, Puglia, İtalya

“Tasarım odaklı”, “restore edilmiş kale” ve “İtalya” kelimeleri yeni oteller söz konusu olduğunda lüks gezginleri heyecanlandırmaya yetiyor. Aslen 1800’lerin sonlarında inşa edilen ancak kısa bir süre sonra kaderine terk edilen Elvira Kalesi, son sahibi Steve Riseley'in 2018'de mülkü satın almasına ve kaleyi restore etmeye başlamasına kadar neredeyse bir asır boyunca çürümeye bırakılmıştı…

 Geçtiğimiz üç yıl içinde, 20. yüzyıldan kalma kale, onu eski ihtişamına döndürmek için kapsamlı bir projeden geçti ve sonuçta ortaya çıkan otel, orijinal özellikler, eklektik mobilyalar ve modern konforlar arasında dikkatli bir karışım oldu.

 Sadece dört misafir odası bulunan Elvira Kalesi, iki yemek alanı, bir piyano odası, iki salon, bir sinema ve muhteşem bir çatı terasına sahip. Konuklar kalenin geniş özel bahçelerinde ünlü Puglia ikliminin tadını çıkarabilecek ve dilerlerse her gün 37 dönümlük arazide atlarla dolaşabilecekler. 753 metrekarelik bir yüzme havuzu, dolambaçlı gizli yollar, zeytin ve limon bahçeleri arasında sunulan mahremiyet, Elvira Kalesi’ni gizemli konaklama noktası yapmaya yetiyor da artıyor bile.

 Efsaneye göre iki ebeveyn çok sevdikleri kızları Elvira için 17. yaş gününe özel olarak kaleyi inşa etmiş ve fakat Elvira gizemli bir şekilde vefat edince ailesi kaleyi yıllar boyunca kaderine terk etmişti…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder