Yasemin Candemir Lagerfeld mücevherleri açık artırmayla gün ışığına çıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

Lagerfeld mücevherleri açık artırmayla gün ışığına çıkıyor

Susan Gutfreund'a ait Chanel’in vintage kostüm takılarının çevrimiçi müzayedesi, 14-29 Ocak'ta Christie’s tarafından yapılacak.

100'den fazla karmaşık kreasyonu kapsayan bu çevrimiçi açık artırmada yer alan Chanel mücevherleri, Karl Lagerfeld’in Chanel'in altın çağına bir bakış sağlayacak.

Mücevherler, Karl Lagerfeld’in Fransız moda eviyle geçirdiği 1980’ler ve 1990’ların tamamını kapsayacak.

Susan ve John Gutfreund çifti, 2019'da ölen ikonik Chanel kreatif direktörü Lagerfeld'ın da yakın arkadaşlarıydı. Görünen o ki Lagerfeld yıllar içinde Gutfreund çiftine mücevherlerin bir kısmını şahsen verdi.

Haberin Devamı

Parçalar için açık artırma tahminleri 200 ila 6.000 dolar arasında değişiyor ve tüm satış 163.000 doların üzerine çıkabilir.

New York sosyetesi

John Gutfreund, Amerikalı bir bankacı, iş adamı ve yatırımcıydı. 1980'lerde öne çıkan yatırım bankası Salomon Brothers'ın CEO'suydu. Gutfreund, bankayı özel bir ortaklıktan halka açık bir şirkete dönüştürdü. 1985'te Business Week ona “Wall Street Kralı” adını verdi.

Eski bir PanAm uçuş görevlisi olan eşi Susan Gutfreund ise 1981'den 2016'daki ölümüne kadar John Gutfreund ile evliydi. Çift hayırsever faaliyetleri ile tanınıyordu ve New York ve Paris sosyetesinin adeta demirbaşlarıydı. Her iki şehirdeki şık evleri pek çok partiye ev sahipliği yaptı.

Lagerfeld’in ikonik vizyonu

Lagerfeld mücevherleri açık artırmayla gün ışığına çıkıyor

Chanel Gripoix cam kolye ve broş, 3.000 - 5.000 Dolar

Karmaşık bir şekilde tasarlanmış ve inanılmaz derecede nadir olan bu eşsiz mücevherler, Lagerfeld’in Chanel'in yönetimindeki ikonik yıllarının vizyonunun bir parçası olarak yaratılan moda tarihinin de parçaları kabul ediliyor. Parçaların çoğu, asla satışa sunulmamış veya halk tarafından görülmemiş prototiplerden oluşuyor.

Lagerfeld mücevherleri açık artırmayla gün ışığına çıkıyor

Chanel Gripoix cam ve inci takı seti, 4.000-6.000 Dolar

Christie's Jewels uzmanı Claibourne Poindexter yaptığı açıklamada, “Chanel evinin koleksiyonerleri ve meraklıları için yapılan bu çevrimiçi satış, belki de Lagerfeld dönemine ait Chanel mücevherlerinin en büyük koleksiyonunu içeriyor" dedi. Bu mücevherler, 1980'ler ve 1990'larda haute couture dünyasına bir pencere açarak modanın mümkün olan en üst düzeyde olabileceği bir zamanı temsil ediyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder