Yasemin Candemir Sadece spor dünyasına değil, kadınlara da umut fısıldayan adam; Ali Y. Koç
HABERİ PAYLAŞ

Sadece spor dünyasına değil, kadınlara da umut fısıldayan adam; Ali Y. Koç

Şiddet dünyanın her yanında yükseliyor, kadınlar iş ve aile hayatında fırsat eşitliğine kavuşamadığı gibi 15-64 yaş arası kadınların işgücüne katılımları da hızla azalıyor. Çalışan kadınların yüzde 40’ından fazlası kayıt dışı çalışıyor ve sosyal güvenceden yoksun.

Türkiye genelinde kadınların en büyük sorunu ise yüzde 61 ile “şiddet!” Kadınların yüzde 46’sı hayatında hiç çalışmazken, şiddeti yükselten nedenlerden biri de kadının ekonomik özgürlüğünün olmaması. Erkeklerin, erkekler için erkekler tarafından ortaya koyduğu bütçeler hala eril bir dünyanın tahayyülü ve yeniden üretimi üzerine kurulu.

Haberin Devamı

Sadece spor dünyasına değil,  kadınlara da umut fısıldayan adam; Ali Y. Koç

Çeşitli kurumlar ve vakıflar cinsiyet eşitliği için hayli yol kat etti kabul. Fakat toplumun geneline inebilecek bir destek, ilk defa büyük çaplı olarak hayata geçirildi. Fenerbahçe Spor Kulubü arkasına Tüpraş ve Koç Holding’in desteğini alarak Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe hareketi ile güçlerini birleştirdi.

ALİ Y. KOÇ, ULUSLARARASI EFSANE OLMA YOLUNDA!

“Birlikte Eşitiz” diyerek 2019 sonuna kadar spor camiasında pek çok ilki hayata geçirecekler. Fenerbahçe–Aytemiz Alanyaspor maçında yapılan bir lansmanla dünyaya duyurulan kampanyayı “En iyi hangi söz anlatabilir” diye düşünürken, HeForShe Küresel Direktörü Elizabeth Nyamayaro’nun Ali Y. Koç’u Mandela ve Malala gibi isimlerle anmasıyla yerine koyacak bir söz bulamadım.

Ali Y. Koç’u ve Fenerbahçe camiasını kadınlara ve eşitliğe verdikleri destekleri için kutluyor, cesaretleri için tebrik ediyor ve sadece diğer Türk takımlarına değil, tüm dünyaya örnek oldukları için alkışlıyorum.

Sadece spor dünyasına değil,  kadınlara da umut fısıldayan adam; Ali Y. Koç

Fenerbahçe A Futbol Takımı da sağ kolunda HeForShe logosunu taşıyacak. Şimdilik 2019 yılı sonuna kadar sürecek iş birliğinin süresi tarafların karşılıklı görüşmeleri ile uzayabilecek.

Dünya çapında 25 milyonu aşkın taraftarı ile büyük bir sivil toplum gücüne sahip olan Fenerbahçe, kapsayıcı spor kulübü olarak sahipleneceği toplumsal cinsiyet eşitliği mesajları, kadın ve çocuk dostu stat uygulamaları ve kadın ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığa sıfır tolerans yaklaşımıyla bu alanda ulusal ve uluslararası spor kulüplerine öncülük yapacak.

Haberin Devamı

Sadece spor dünyasına değil,  kadınlara da umut fısıldayan adam; Ali Y. Koç

Sadece spor dünyasının değil, biz kadınların da kahramanı haline gelmeye hazırlanan Ali Y. Koç’u zaten çok seviyor ve güveniyordum şimdi bu sevgiyi ve saygıyı en az 10 ile çarpıyorum. “Nefretten, kinden uzak, centilmenlik, sportmenlik, birleştirici olma, adil olma gibi sportif özelliklere sahip çıkacağım” dileğini hayata hızlıca geçirmeye başladı bile. Verdiği sözleri tutan insanları görmeyeli uzun zaman olmuştu.

Renklerine bağlı milyonlarca taraftarı ile Fenerbahçe, toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçiyor ya bu sadece umut vermiyor, tüm Türk kadınlarını cesur bir adamla yeniden tanıştırıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder