Yasemin Candemir Sosyal medyanın geleceği “Video”nun ellerinde!
HABERİ PAYLAŞ

Sosyal medyanın geleceği “Video”nun ellerinde!

Eskiden yediğin yemeğin fotoğrafını çekenlerle uğraşırdım. Sonraları kendini telefon uygulamalarıyla inceltenlere kızar oldum. Bu kızgınlıkların gereksiz ve saçma olduğunu düşünmem ise bu yıl kısa sureli aldığım bir sosyal medya eğitiminden sonra silinip gitti. Şimdi daha fazlasını istiyorum şöyle ki;

Yaş 30’ları geçmişse, hayatla dertlerin artarak devam ediyorsa ve sen hariç kimse sendeki potansiyeli fark etmiyorsa, sosyal medyada kendini göstermek en iyi seçenek aslında. Bu başkaları ile de doğrudan ilgili değil. İş yerinde kısıtlanıyor, kendini savunamadığın dedikodulara malzeme oluyor, parayla ve yaşam tarzınla ilgili kaygıların artıyorsa kendini gösterebileceğin, iyi hissetmeni sağlayacak tek yer sosyal medya.

Haberin Devamı

Sosyal medyanın geleceği “Video”nun ellerinde

Belki de çok yeteneklisin. Ne bilim “Biri elinden tutsa”, “Cesaret edebilsen” aslında oyuncu bile olabilirdin. Ama insanların birbirine destek verdiği, mutluğun özne sayıldığı bir dünyada yaşamıyoruz ne yazık ki. Ama yüzünü güzelleştirip, kendini slim-fit bir hale getirdiğin fotoğraf ile yüksek beğeni alabilir hatta methiyeler alabilirsin. Bir tarafımız tatmin olabiliyorsa, egomuz, cesaretimiz bununla kendini toparlayabiliyorsa, bence yapmaya devam etmekte hiç sakınca yok.

Hatta geçici bile olsa sosyal medya bir mutluluk kaynağı olduğu sürece toplumsal olarak da bizim bu mutluluk halinden nasiplenmemiz olası.

Sosyal medyanın geleceği “Video”nun ellerinde

Keşke bu uygulamalar video çektikten sonra da bizi zayıflatabilse, kimsenin gerçeğinden ayıramadığı özel bir makyaj eklese, yanaklarımızı toparlasa, kırışıklıkları alsa. O zaman video koymaktan imtina eden pek çok insan bir yıldız gibi parlayabilir Instagram’da.

İşte biz o zaman gerçek yeteneklerle de tanışabiliriz kim bilir. Geçtiğimiz hafta güvenlik yazılımlarında dünya devi Milesstone’un Satış Müdürü Özgür Uygur’la tanıştım. Bizi dünyanın her yanında takip eden mobese yazılımları bile onlara aitken gelecekte ne olacak sorusunu sormadan edemedim. Cevabı netti; “Video”

Fotoğraf, yazı, belge ne varsa 10 yıl içinde yerini videoya teslim etmek üzere.

Sosyal medyanın geleceği “Video”nun ellerinde

Adobe Sensei, şimdilik fotoğrafı ya da videoyu perspektifi ayarlayan sanal alan derinliği ile hayli farklılaştırabiliyor. Videoda bir görüntünün stilini kopyalama ve onu bir selfie’ye veya başka bir görüntüye aktarma yeteneği de başarılmış görünüyor. Uygulamalar belli ki zamanla sizi dahi yormadan bu değişimi yapay zekâ ve derin öğrenme gibi teknolojilerle birleştirecek.

Haberin Devamı

Sosyal medyanın gücünü hala göz ardı edenler, tüm bunları bir daha düşünmenin zamanı geldi de geçiyor. Çünkü gelecek bizim değil, sosyal medyayı doğru kullananların olacak...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder