Yasemin Candemir Yeni yılın ilk mottosu: Kremlerin içeriklerini okuyun
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yılın ilk mottosu: Kremlerin içeriklerini okuyun

Konumuz güzellik, sağlık. Ama röportaj için masaya oturduğum kişi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar. Kapısını çalmamdaki ilk sebep çevremdeki pek çok insanın özellikle kadınların 40’lı yaşlara geldiği anda yakın görüşünü kaybetmesi.

Yaygın bir şekilde kullanılan göz çevresi kremlerinin etkilerini merak ediyorum buluşmadan önce. Bu kremlerin bir çoğu gözaltı torbalarını büzüştürerek saklayabilmek için hemoroid içeriyor. Coşar’ın yanıtıyla pek de yanılmadığımı anlıyorum; “Bu kremlerin içindeki damar büzüştürücüler uzun süreli kullanım sonrasında; ciltte incelme, kırılganlık, kızarma ve şişme gibi yan etkiler yaratabilir. Ayrıca kimi hemorid kremlerinin içinde kortizon bulunuyor. Kortizon ise hem gözde katarakt ve göz tansiyonunun yükselmesi gibi yan etkilere; hem de ciltte incelme, kolay morarma gibi yan etkilere yol açabilir. Ayrıca kortizonun ciltten emilerek kan dolaşımına geçmesi, doğal kortizon salgımızı üreten adrenal bez ve diğer vücut bölgelerine olumsuz etkide bulunabilir...”

Haberin Devamı

KREMLERİN İÇERİKLERİNİ OKUMANIN ZAMANI GELDİ!

Yeni yılın ilk mottosu: Kremlerin içeriklerini okuyun

Markete gidildiğinde son kullanım tarihine ve içeriklerine bakılmalı diyerek yapılan uyarılar işe yaradı. Bu faydalı okuma alışkanlığını satın aldığımız kremler için uygulamaya ne dersiniz? İnternette satılıyorsa içeriğin tamamı yer alıyor olmalı, mağazadaysa bit kadar yazılmamış olmalı tabii ki.

Gözaltı torbası olan kadınlar için de bir çözümü var Prof. Banu Coşar’ın; Sabah yataktan kalkınca göz çevresine soğuk kompres yapmalı çünkü sabahları göz çevresi yatış pozisyonu nedeni ile daha şiş olur ve soğuk kompres ile şişlik biraz azalır. Ayrıca hemoroidsiz göz çevresi kremleri kullanabilirler ya da gözaltı torbaları çok belirgin ise “blefaroplasti” dediğimiz ameliyatla gözaltı torbalarını aldırabilirler.

Peki gözlerimizin göz kalemi ile arası nasıl? Coşar”a göre; “Göz kalemi, göz içine çekilirse ve rimel kirpik köküne fazla getirilirse; kirpik diplerindeki yağ bezlerinin ağzı tıkanır. Bu bezlerin ağzının tıkanması da hem gözyaşı kalitesini bozarak gözlerde kızarma, yanma, batma gibi kuruluk şikâyetlerine; hem de arpacık gelişimine yol açar. O nedenle göz kalemini göz içine değil, dışına uygulamalıyız.”

Haberin Devamı

ÇOCUKLARA YEMEYİ SEVDİREN KİTAPLAR

Yeni yılın ilk mottosu: Kremlerin içeriklerini okuyun

Doğan Burda Dergi Grubu’ndan tanıdığım, yıllarını gençlere ve gazeteciliğe vermiş arkadaşım Hande Ertem Ergün’ün çocuk kitabı “Neşeli Makarnalar” bir süredir yayınevi raflarında. Kendi oğlundan yola çıkarak yazdığı kitap, çocuklara yemek yemeyi sevdirmeyi ve yemedikleri ne kadar sebze varsa onlarla yeniden tanıştırmayı planlıyor. İçinde pratik tariflerinde yer aldığı serinin diğer kitaplarında ıspanak, soğan, kabak gibi birçok sebze ile karşılaşacağız. “Çocukları mutlaka yemek yapma aşamasına dahil edin” diyen Ergün, belli ki Fokur fokur mutfak serisi ile annelerin başucu kitabı olmaya geliyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder