Yazgülü Aldoğan Adalet kimin için var?
HABERİ PAYLAŞ

Adalet kimin için var?

Haberin Devamı

‘Er Mektubu Görülmüştür’ün Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki imza günü çok kalabalık ve duyguluydu. Yılmaz Özdil’in Maltepe Cezaevi’nde “tutsak” subayları ziyaretiyle başlayıp bir halk hareketine dönüşen ve 1 milyon 300 bin kişinin Maltepe Cezaevi’ne yazdığı mektuplardan oluşan kitabın söyleşisine katılan subay eşleri çıkışta kitapları imzaladı. Kuyruk öylesine uzundu ki okurlar yorgunluktan bayılayazdı!. Kitabın gelirinin bağışlandığı ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel de oradaydı, üyeleri de. Yılmaz Özdil’in Türkiye’nin en çok sevilen yazarı olduğuna bir kez daha tanık oldum, hani soruyorsunuz ya, nasıl o kadar rahat ve cesur yazıyor, Başbakan onu niye susturamıyor diye. Arkasında böyle bir kamuoyu desteği varsa başbakan onu susturamaz!

[[HAFTAYA]]

Sokakta sabır taştı


Gazeteci görünce okurlar, izleyiciler hep aynı şeyi soruyor: Ülke nereye gidiyor, bu işin sonu ne olacak, hırsızlar çıkıyor, şerefli insanlar, gazeteciler, yazarlar, hocalar, komutanlar içeride, adaletsizlik diz boyu! Bırakın yarını, akşama ne olacağını, kimin tapesinin, kimin videosunun çıkacağını, kimin içeri alınıp kimin tahliye edileceğini kim biliyor? Durum tam bir “Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete” vaziyeti değil mi? Yüzlerce suçsuz insan, lağvedilmiş mahkemelerin kararlarıyla onlarca yıla tutsak içeride yatarken iki bakan çocuğunun paldır kültür serbest bırakımasına Başbakanın ‘adalet yerini buldu’ demesi, aymazlık değilse ne!

Koyun,eşekdeğilde, insanolsak?

Alp Sirman “Bu millet CHP’li eşek olacağına AK Partili koyun olmayı tercih eder!” analizini yapıyor, beni de cahillik ve eşeklikle itham ediyor: “Okumuşsunuz ama eşeklik baki kalmış” diyor. Hiç bir hayvan nitelemesini hakaret kabul etmem. Hayvanlar, insanlar kadar vahşi, çıkarcı ve kötü değiller. Eşekle koyun karşılaştırmasına gelince: Eşek koyundan akıllıdır. Eşek, develerden oluşan bir kervanı bile güdebilirken; koyunlar, sürünün başındaki koyun uçurumdan atlasa onu takip eder, koca bir sürü gözünü kırpmadan telef olur!

Eşeğe can kurban


Yollarını kaybetmesinler diye koyunları arazide çoban köpekleri güder! Eşeği yalnız bıraksan da köyünün yolunu bulur, öğrenir ve unutmaz. Eşek, karakterli ve inatçıdır. İstemediği şeyi, dayak da atsanız yaptıramazsınız. Tam tersine kızarsa tepkisini gösterir; çifte atar, ısırır, intikamını alır. Koyunun ise ne kendisini koruyacak, ne saldıracak, en ufak bir savunma aracı yoktur. Yatırır kesersiniz, bağırmaz bile! Eşek tehlikeyi sezer, yanına bile yaklaştırmaz! Koyunla eşeği karşılaştırmayın eşek koyundan çok daha üstün bir yaratıktır. Eti de yenmediği için kesilme tehlikesi yoktur, sadece taşımada kullanılır, ona da herhalde yediğini hak etmek için rıza gösterir, istemezse de üstünden atar! Parti aidiyetlerini bir kenara bırakalım, ben koyun olmaktansa eşek olmayı tercih ederim! Ama siz AKP’li olarak seçiminizi yapmış koyun olmayı seçmişsiniz madem, siz bilirsiniz. Size sürüde koyun olmak yakışır, gözünüzle tersini görseniz bile her söylenene inanmak! Keşke insan olmayı seçseydiniz derim, o kadar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder