Yazgülü Aldoğan Bu hataların bir bedeli, ödeyeni yok mu?
HABERİ PAYLAŞ

Bu hataların bir bedeli, ödeyeni yok mu?

Haberin Devamı

Rus ve Türk Cumhurbaşkanları birlikte yaptıkları açıklamada Suriye konusunda siyasi çözümde anlaştıklarını ifade ettiler.

Yıllar süren savaştan sonra olan, ölen masum insanlara, yıkılan bir ülkeye oldu.

En büyük zararı Suriye’den sonra Türkiye gördü! Yanlış dış politika yüzünden, ham ve boş hayallerin peşine düşmekten. Yüzbin kişi kırmızı çizgimizdir derken 3 milyona yakın Suriyeli topraklarımızda yaşıyor.

Neredeyse küçük bir Avrupa ülkesinin nüfusuna eşit bu topluluk bir ülkenin demografik yapısını alt üst edip sorunlar yaratmanın ötesinde kendileri de ihtiyaçları karşılanmadığı için mutsuz.

Bir başka zararı da İslam gördü: IŞİD belasıyla kafa kesen, tecavüz eden barbar Müslüman imajı, dünyaya kazındı.

Üstelik de bu IŞİD’çiler Türkiye’den geçti gitti, Türkiye’de toparlanıp örgütlendi, üstelik de şimdi silahlarıyla, marşlar söyleyerek, konvoylar halinde Türkiye’ye geri dönüyor! Rakka’dan gelen görüntüler dehşet verici.

Buyrun, bu manyaklarla yaşayın! Cuma namazını Şam’da kılmaktan, Esat’ı Esed yapanlara, elini sıkacağıma kolumu keserim diyenlere, herkes ortalıkta yüzü kızarmadan dolaşıyor! Böylesine büyük bir dış politika yanlışı yapıp ülkeyi maddi manevi zor durumda bırakan kişi, bu ülkede danışmanlık, dış işleri bakanlığı ve başbakanlık yaptı. Ve bütün bu yanlışlar, pardon diyerek geçiştirildi.

Tıpkı koskoca bir FETÖ belası, yanılmış, kandırılmışız denilerek geçiştirildiği gibi. Türkiye’nin 16 yılında daha nice nice yanlışlarla, insanların hayatı karartıldığı gibi. Sonra da yol yaptık, köprü yaptık.

Bugün hayvana, yarın insana, bunlar cani!

Herkes, sahipli iki güzel canın, ev köpeğinin, komşu tarafından sahiplerine düşman oldu diye zehirlenerek öldürülmesini konuşuyor, Olay bir değil ki: Koskoca bir kangal köpeği. Eşi evden ayrıldığı zaman sahibi olacak deyyus, köpeği bağlıyor, kaçamasın diye, ağzını kapatıyor, havlayamasın diye ve tecavüz ediyor!

Bütün komşular biliyor, çok rahatsız oluyor, ama ne yapacaklarını bilmiyor! Sonunda görüntüleri paylaşıp hayvan hakları için mücadele edenleri uyarıyorlar!

Olay Çorum’da geçiyor.

Bu durumda maalesef, mevcut yasalar çerçevesinde yapılabilecek fazla bir şey yok!

Hayvanlar can değil, eşya, mal olarak kabul ediliyor!

Evcil bir hayvana, sahibinden başka bir kişi tecavüz suçu işlemişse; sahibinin şikayeti üzerine savcılıklar işlem yapıyor ve “mala zarar verme” suçundan TCK 151. Maddeye göre tecavüz sanığı dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılıyor.

Ya suçu işleyen sahibiyse ne olacak?

Mal benim ister severim, ister döverim mi diyecek? Ki diyor! Bu yasanın acilen değişmesi lazım.

Bu hasta ruhlu insan müsveddeleri kimbilir insana da ne kötülükler yapıyor?

Yine tüyler ürperten bir başka olay Çanakkale’de yaşandı: Caniler bir sokak köpeğinin boynuna lastik geçirip bağlayarak ateşe verdi, hayvan cayır cayır yandı!

IŞİD ruhlu bu canilerle aynı ülkede yaşadığımızı düşünmek bile korkunç. Gürsel Tekin’in verdiği bir yasa tasarısı var.

Beğenmiyorlarsa AKP’liler bir yasa tasarısı hazırlasın ve artık yeter, hayvanlara işkence eden, tecavüz eden, öldürülenler ağır ceza maddeleriyle cezalandırılsın!

Kadına şiddet

Kadına şiddet haberlerinin tavan yaptığı günler yaşıyoruz yine. Aile Bakanı Betül Sayan Kaya, 2017 yılında bakanlığına bağlı 102 kadın konukevinde 202 bin 667 kadına hizmet verildiğini açıkladı! 200 binden fazla kadın, gidecek yeri yok, şiddete maruz kalmış ve devlete sığınmış! Erkekler öfkelerini artık sadece karılarından değil, çocuklarından da çıkarıyor, öldürüyor! Muhafazakarlaşmak, bırakın işe yaramayı, hasta ediyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder