Yazgülü Aldoğan Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım yine iptal,yine!
HABERİ PAYLAŞ

Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım yine iptal,yine!

Haberin Devamı

Artık iptal olmazsa şaşarım. Son gelen haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninin iptal olduğu. Daha önce neler iptal olmuştu diye şöyle bir baktım: Bundan beş yıl önce, 2011’de ilk kez iptal olmuş Cumhuriyet Bayramı törenleri.

Daha sonraları 23 Nisan törenleri iptal, 30 Ağustos törenleri de iptal. 2014’te de Cumhuriyet Bayramı iptal edilmiş. 19 Nisan törenleri iptal olacak mı haberleri de yaygın. 2015’te de 23 Nisan törenleri iptal edilmiş. Yani 2011 yılından beri iptal haberleri birbirini takip ediyor.

Cumhuriyetin bütün kazanımlarına, bütün değerlerine, bütün devrimlerine karşı bir yönelimle karşı karşıyayız. Bir tür Mısır modeli, Müslüman Kardeşler modeliyle karşı devrim yaparken Atatürk devrimlerini de silmeye çalışıyorlar. Orta öğretimde okulların imam hatipleştirilmesi, başarılı okulların yok edilmesi hep bundan.

Uyuma Türkiye, mesele bir geçit töreninin iptali değil, bir sistemin, rejimin yok edilmesi! Ben tedbirimi almıştım, 29 Ekim’i evimde kutluyorum, dostlarımla! Herkes kutlasın Cumhuriyet Bayramı’nı, çağdaş yaşamı ona borçluyuz!

Sokakta hayat var!

Mahallemde bir tasarım aşkıdır gidiyor. 20- 23 Ekim günleri arasında Tomtom Sokak’ta 100 kadar tasarımcı, hayatı, yaşamı ve sokağı tasarlayacak, 50 stant ve 30 mağazada sergilenecek, biz de gidip göreceğiz. Tasarım Tomtom Sokakta”nın Yaratıcı Direktörü olarak Bahar Korçan.

Bahar zaten Galata’ya, Serdar’ı Ekrem sokağa da hayat verdi. Burayı tasarımın merkezi yapmak için çok çalıştı. Bir ara olur gibi oldu, olmadı. Şimdi tekrar deniyor ve umut ediyorum ki bu kez başarıyor. 4 günde 5 bin ziyaretçinin beklendiği etkinlikte sanat sokağı da olacak.

Galata’nın ziyaretçileri zaten hiç bitmiyor, ama onlar sokaklardaki grafitiler ve kule dışında görecek fazla bir şey bulamıyorlardı. Şimdi olacak, hafta sonu herkes Tomtom'a bekliyoruz!

Cadılar Bayramı’nın bizde hakikisi var!

Kısa bir iş seyahati için ABD’nin başkenti Washington DC’ye geldim. Hava alanı girişi korkunç. Bizde olsa kıyamet kopar, kendi vatandaşlarını alıyorlar, yabancılara polis yok, öylesine bekletiyorlar. Nelerden sonra bir memur geliyor, bin bir nazla, bin bir soruyla işlem yapıyor.

Şikayet edince de, “ben size iyilik olsun diye geldim, benim nöbetim değil” diye omuz silkiyor! Şehri ise yeni keşfedeceğiz, ama görünen o ki bütün geyikler yaklaşan Cadılar Bayramı için dönüyor, her yerde cadı süsleri, korkutucu maskeler. Biz deliyiz ya, bize her gün “Cadılar Bayramı”!

Her sabah yüzlerce kişinin gözaltına alınışı, tutuklanışı, elimiz değmişken deyip FETÖ’cü avlıyoruz derken ne kadar solcu, muhalif, rahatsız edici varsa toparlamak. ABD, savaşı dışarıda yapıp kendi ülkesinde huzur içinde yaşadığı için maskeli cadılarla oyalanıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder