Yazgülü Aldoğan Cumhuriyet tarihinde ilk kez içte ve dışta savaştayız
HABERİ PAYLAŞ

Cumhuriyet tarihinde ilk kez içte ve dışta savaştayız

Haberin Devamı

Sanki alışmış ve hatta umursamaz gibiyiz, ama içinde yaşadığımız korkunç gerçek, TSK’nın, yani Ordumuzun, hem içeride, hem dışarıda savaşmakta olduğudur!

Gerçi “Askerlik yan gelip yatma yeri değildir” de denilmişti zamanında; ama yine de zırhlı birliklerimizin Suriye sınırında savaştığı, özel harekatın ise Güneydoğu kırsalında göğüs göğüse çarpıştığı bir dönemi cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşıyoruz!

Durum o kadar ciddi ki bir general, “Ölüm kalım mücadelesi veriyoruz” lafını bence ağzından kaçırdı. Çünkü Ortadoğu’nun en güçlü ordusunun PKK’ya karşı eşit durumda savaşıyor olması içimize sindiremediğimiz bir durum.

Başbakan’ın da söyleyip durduğu gibi, terör operasyonlarında taktik ve tavır değişti: Savunma değil, saldırı halindeyiz. Özellikle çözüm için masada oturulduğu sürece tam bir “Bırakınız yapsınlar, bırakınız kazsınlar” vaziyeti hakimdi.

Sonradan anladık. Şehit gelmiyordu ama savaşa hazırlık yapıyorlarmış.

Benim en kızdığım ise karargahta, karakolda oturup beklemekti. Ki dağdan inip saldırsınlar bir gece yarısı. Üstelik saldıran her zaman üstündür ve kazanır.

O eften püften karakol binalarında yardım beklerken sabaha kadar çarpışıp ölen askerlerimizin sayısı hiç de az değil. Şimdi o dağlarda temizlik yapıyorlar. PKK ise alçakça, bayram ziyareti yapanları havaya uçurmak için mezarlığa patlayıcı döşüyor!

Belden aşağı...

Güney sınırımızın altı IŞİD belasının elindeydi ve bizi savaşa çekmek için oradan obüsleri sallayıp duruyordu ki Kilis nişangaha dönmüştü.

Onlara da dur denilmesine karşı değilim. Ya herru, ya merru! Tek aklımı kurcalayan, bu operasyonun bunca gündür kansız geçmesiydi ki dün üç aşkerimizi şehit ettiler.

Ne ki IŞİD El-Bab’da kıyamet günü diye adlandırdıkları daha büyük bir savaşa hazırlanıyor. Allah askerlerimizi korusun, yani pek bayramlık bir durumumuz yok demek istiyorum.

Öcalan’a var öğrencilere açık görüş yok!

Abdullah Öcalan’ın Kurban Bayramı dolayısıyla kardeşi ile açık görüş yapmasına izin verildi. Çözüm süreci askıya alındığından bu yana, uzun süredir ailesiyle görüştürülmüyordu.

En son HDP’li milletvekilleri ve yöneticiler, bu amaçla açlık grevine başlamışlar ve hatta ben, ‘ülkenin bu kadar sorunu varken, sırf bu nedenle açlık grevi yapılmasına’ bozulmuştum!

Maruzatım şudur: Ülkeyi yönetenlerin “terörist başı” diye niteledikleri Öcalan’a açık görüş izni verilen bayramda, suçlulukları kesinleşmemiş, asıl kendileri FETÖ’cü komutanların kurbanı olmuş, 15 Temmuz’da kandırılarak sokağa sürülmüş, dayak yemiş, linç edilmiş, tutuklanmış, gerek vatani görevlerini yapmakta olan erlere, gerek askeri okul öğrencilerine, lütfen, lütfen, bayramda açık görüş izni verin.

Anaları babaları, cezaevi kapısında sürünüyor. Koskoca devlet yöneticileri aldatıldık deyip işin içinden çıkarken bu çocuklar da aldatıldı, niye kabul edilmiyor? Asıl kurban onlar!

Sadece kollarıyla 104 kg kaldırıyor!

Arefe günü içiniz karardı, biraz da güzel şeylerden bahsetsem? Ne yapayım ki benim de ruhum kararık, omuzlarım çökük. Sağlamlardan hayır gelmedi, Paralimpik Olimpiyatlara katılan sporcularımız başarı üstüne başarı yakalıyor.

Nazmiye Muslu Muratlı, halterde 2. kez altın madalya kazandı. Bu kolu bacağı sağlam bir sporcudan iki misli zor bir iş, bacak kaslarından güç alamıyor, sadece kollarıyla tam 104 kg kaldırıyor! Bravo, Nazmiye, bravo azmine!

Darbeyi gördü ama...

Milliyet ekonomi servisinin özel haberi: 15 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsü’ne nazır bir balıkçıda 450 milyon dolar yatırım yapacak ABD’li bir yatırım şirketi ile Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yemek yiyor. Ve karşılarındaki köprüde darbe girişimi yaşanıyor: Tanklar, silahlar, linç ve her şey.

Bir yabancı hele ABD’linin o koşullarda yapacağı tek şey var, ilk uçakla tüymek! O gece sabaha kadar olanı biteni kendisine anı anına anlatıyorlar. Adam sabah kahvaltısında anlaşmayı imzalıyor!

Gece darbe yapmaya kalkıp sabah olayı bitiren ve meydanlarda şarkı söyleyen insanları görünce “Bu ülkeye yatırım yapılır” diyor. Burası deli bir ülke, hepimiz de Çılgın Türkler değil miyiz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder