Yazgülü Aldoğan Daha şimdiden özledik Tarkan'ı!
HABERİ PAYLAŞ

Daha şimdiden özledik Tarkan'ı!

Haberin Devamı

Türk popunun en sevilen ismi Tarkan, 10 gece süren bir konser maratonunu her gece merdivenlerine kadar doldurduğu Açık Hava Tiyatrosu’nda tamamladı. Son gece ben de, müzik yazarı arkadaşım Cenk Erdem ile oradaydım. Yazıyı yazmasını da, her şarkısının niyesini niçinini bilen ondan rica ettim, ben sadece fotoğraf çektim! “Binlerce kişinin güzel enerjisi henüz konser başlamadan öyle hissediliyordu ki şahidim.

Nişantaşı’ndan konser alanına kadar kadınlar Tarkan’a akın akın gidiyordu, kimi şıkır şıkır, kimi minili topuklu, kimi türbanlı, örtülü. Herkes öyle heyecanlıydı ki şahidim.

Çay ve simit gibi

Beraberce bölünmeden, kutuplaşmadan sevebildikleri tek şarkıcıyı, Tarkan’ı beklerken hayranları müthiş hazırlık yapmışlar. Dev pankartlar, metrelerce methiyeler. Yeni albümünün çıkış şarkısı ‘Yolla’ ile perde açılıp Tarkan sahneye yerin altından yükseldiğinde heyecan coşkuya dönüşüyor! Tarkan, konser için hareketli bir repertuvar hazırlamış, içinden geldiği gibi dans ediyor ama işvesi, cilvesi bitmiyor hiç, kadınlar çığlık çığlığa. Konser ‘Çay Simit’ şarkısı ile devam ederken sözleri özlediğimiz Türkiye sanki. Gülşah Tütüncü yazmış: “Çayla simit gibiyiz, gülle dikeniz ikimiz; ayla yıldız gibiyiz, biz ayrılamayız ki…” Nasıl özledik birbirimizi sevebilmeyi, hoş görebilmeyi, bölünmeden çayla simit gibi geçinmeyi. Tarkan’a çayla simitin samimiyeti çok yakışıyor. Yeni şarkıları seyirciler neredeyse ezberlemişler ama bu konuda öncelik “Beni Çok Sev” şarkısına. Günay Çoban’ın sözlerini Tarkan baştan sona ezberletmiş seyircisine. Konserde yeni albümün hit aşk şarkısı bu, çok belli.

Eskiler de var

Tabii ki hepimizin ezberlediği “Kış Güneşi” gibi en güzel şarkılarını da söyledi. Söylemeden olmaz, Yıldız Tilbe gerçekten çok güzel sözler yazıyor. Konserdeki ışık oyunları ayrıca harikaydı. Slow şarkılarda ışık hüzmeleri içindeki Tarkan romantizmi iyice bulutlara yükseltiyordu.

Albümün bir de kabare gibi şarkısı var. Sezen Aksu yazmış: ‘Ben Senin.’ Şarkı Tarkan’a cuk oturmuş. Sözler çok esprili: “Ben senin, cemazul evvelini karıştırıyor muyum? Soruyor muyum ahiretlik sorular, soruşturuyor muyum? ” Şarkı eğlenceli ama şu günlerde öyle geçmişleri karıştırmaya bile gerek duymadan hatta soruşturma bile açmadan içeri atabiliyorlar! Tarkan’ın konserde kendi yazdığı şarkıları da ardı ardına dinlediğinizde erkeğin cilvelisini görüyorsunuz.

Bu cilve, fettanlık, bakışlarındaki yaramaz çocuk çapkınlığı, sahneden boşluğa yolladığı küçük öpücükler, ona çok yakışıyor. Kadın erkek, genç yaşlı, çocuk, herkesi kışkırtıyor, tavlıyor Tarkan’ın ışığı. Konser hazla başladı hazla bitti. Bir dahaki konserlere kadar herkes çoktan özledi!”

Buika, şarkılarıyla Arycanda’daydı!

Hadi bu yazı sırf müzik olsun: İspanya’da yaşayan çikolata renkli şarkıcı Buika, Türkiye’yi o kadar sevdi ki, artık sadece İstanbul’da sahneye çıkmıyor, geçen hafta Antalya ve Finike’deydi.

Finike derken, orman yangını sonrası ortası çıkan kente 30 km. uzakta, tepedeki Arycanda Antik Kenti’nin tiyatrosunda! Köylüsü kentlisi, binlerce insan, dağlara tırmanarak geldi o kavurucu sıcakta, saatlerce bekledi ve Buika’nın buğulu sesini dinledi!

PasionTurca Grubu’nun, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu’nun işbirliğiyle dağ başında gerçekleştirdikleri bu ilginç konsere tanıklık etmek, şalvarlı köylü kadınlarının, amcaların merakını görmek Buika kadar ilginçti. Hizmet karşılıksız kalmıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder