Yazgülü Aldoğan Düğün öne alındıysa
HABERİ PAYLAŞ

Düğün öne alındıysa

Haberin Devamı

Memlekette aksiyon bitmiyor, arkanızı dönmeye hiç izin yok. Bir iş gezisi için yurt dışına çıktım, 28 saatte devran döndü, seçim kararı alındı! Siyasette dün dündür, bugün bugündür, bunu çok gördük ama politikacı da olsanız biraz sözünüzün arkasında durursunuz, kararınız, fikriniz bellidir, bu kadar mı çabuk dönülür? Erken seçim kararı sürpriz midir?

Olayların gelişimine bakarsanız değildir! AKP, ne kadar aksini söylese, sorulara ne kadar kızgın yanıtlar da verilmiş olsa, bir erken seçime hazırlanıyordu. Koskoca Cumhurbaşkanı, partili oldu diye, sabahtan akşama il, ilçe kongresine boşuna mı koşturuyordu?

Onun için de gazeteciler her yakaladıklarında soruyorlardı, “Erken seçim mi var?” Azarlıyordu, kızıyordu, ama bir yandan da “metal yorgunluğu”ndan, teşkilatları yenilemekten, “Diriliş Harekatı”na hazırlanmaktan vaz geçmiyordu. İYİ Parti de bunun için nefes almadan çalışıyor, olağanüstü kongre yapıyor, her ile, ilçeye gidiyor, Akşener, adaylığını açıklamış ilk siyasetçi olarak koşturuyordu.

Aslında, Olağanüstü Hal koşullarında kararnameyle devlet yönetirken istediği kararı aldıran, MHP’nin sandalye desteğiyle Meclis’te rahat, yasal olarak başkan olmasa da Başkanın bütün yetkilerini kullanan bir partili cumhurbaşkanı olarak AKP’nin hızlı ve apar topar gibi görünen bir erken seçime gitmesini gerektiren ne olabilir?

Zamanlama!

1 - En büyük rakibi gördüğü İYİ Parti daha fazla toparlanmadan, hatta baskın seçime girmesine engel olunabilecek oldu bittilerle, mücadeleden çıkarmak!

2 - Belediye seçimlerinde muhtemel yenilgilerin etkisini genel seçimlerde hissetmemek için öbürünü öne çekmek.

3- Gittikçe sıkıştıran ekonomik krizin etkileri daha fazla hissedilmeden işi bitirmek. Elde satılacak bir şey de kalmadı!

4 - CHP hâlâ sallanıyor, adayı bile belli değil, toparlanmaları için mi beklenecek?

5 - Bizim millet balık hafızalıdır, Membiç unutuldu bile, Afrin de unutulmadan, büyük zafer kazanmış olarak seçime girmek iyidir.

Ramazan uygun

OHAL var, Ramazan ayı, her akşam bir iftar, sahura kadar camiler açık, bundan güzel ortam mı olur, kullanırsın. 24 Haziran Kurban Bayramı’nın 9 günlük tatiline denk geliyor, CHP’liler çoktan tatil programlarını hazırlamıştır, kalanlar bize yeter diye el oğuşturursun.

Zaten okullar kapanınca İzmirlisi, Ankaralısı yazlığına gider, yazın ortasında geri mi gelecekler, bizimkiler bize yeter dersin. Siyaset, aynı zamanda da zamanlama işidir, sallanırsan kaybedersin, kıskanma, çalış, kıvır, dün öyle mi söylemiştim, bugün böyle dersin. İyi de, tek bir soru: Bugün yönetemiyorum, tükendim, diyorsan tekrar geldiğinde nasıl yöneteceksin?

Yemeye saygı duy ve paylaş!


Arçelik’in uluslararası markası Beko, Milano’daki EuroCucina Fuarı’nda akıllı ankastre ürünlerini sergilerken “iyi ve sağlıklı beslenme” fikrini seçti. Dünyada 41 milyon çocuğun obez olduğunu düşününce “sporcu gibi beslen” taktiğiyle çocukları etkilemek için Barcelonalı futbolculardan yararlandı.

Çocuklar sebze yemiyor, ama rol model olarak gördükleri babalarıyla mutfağa girip brokoli pişirirse yiyebilir, tıpkı futbolcuları yerken gördükleri gibi denildi. Reklam filmi 40 ülkede şubattan beri yayınlanıyor ve ilgi görüyor.

Grundig ise daha sofistike bir çalışma yürüttü, ünlü İtalyan Şef Massimo Botturo ile şov yaptı. Massimo, dünyadaki açlığa, besinlerin israfına dikkat çekmek için kampanya yapıyor. Besine saygı duy, koru ve paylaş diyor.

Massimo’nun gece katıldığı etkinlikte de İtalyanın ünlü şefleri ustayı desteklemek için gelip kendi yemeklerini pişirdi. Her köşede bir ünlü şefi ekibiyle yemeği pişirirken izlemek heyecan vericiydi. Hepsinin uyarısı aynıydı: Mevsim sebzelerini kullan, annem de bunu pişirirdi diye, sevgiyle yenilecek yemekler yap, içine biraz da inovasyon (sihir) kat! Akıllı mutfaklar da buna yardımcı.

Marketteyken, buzdolabının içindeki kameradan neyin olup olmadığını görecek, ona göre alışveriş yapacak, bozulmadan bir ay saklayabilecek, bozulmaya yakın akıllı dolabınız sizi uyaracak.

Hangi yemeği yapacağınızı fırınınız biliyor olacağından süresini ve ısısını ayarlayacak. Bulaşık makinenize ise ayda bir deterjan koyacaksınız, o bulaşığın durumuna göre az mı çok mu kullanacak, bilecek! Size keyfini çıkarmak kalacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder