Yazgülü Aldoğan Eskişehir'den sonra Antalya, sıradaki?
HABERİ PAYLAŞ

Eskişehir'den sonra Antalya, sıradaki?

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Belediyesi’ne destek için Eskişehir’e gittiği sırada Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın savcılığa çağrılmıştı, ifadesi alınıyordu! Kılıçdaroğlu’nun tanımlamasıyla AKP, yerel seçim kampanyasını CHP’li belediyelere yargı baskısıyla başlattı! Seçim kampanyasını başlatan biri daha vardı İstanbul’da: Beşiktaş belediye başkan aday adaylığını açıklayan Hakan Atalay.

Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi de olan mali müşavir Hakan Atalay’ın bu işe baş ve para koyarak profesyonelce aday adaylığını açıklaması yerel seçimlerin çok çekişmeli geçeceğinin kanıtı değil mi? İktidar, CHP’nin elinde ne varsa almak için başta yargı olmak üzere her türlü gücünü kullanacak; muhalefet de sessiz homurdanan kalabalığa güvenerek mevzii korumak ve yenilerini kazanmak için vargücüyle çarpışacak. ‘Hakan Atalay’ı Gürsel Tekin destekliyor’ izlenimi edindim.

[[HAFTAYA]]

İstanbul adayı?..

Hakan Atalay aday gösterilirse Beşiktaş’ı yeniden alması çok zor değil. Zorlu’nun Levazım’daki, Boğaz’ın tepesine inen üç kalesine bakan her Beşiktaşlı, sırf buna tepki için bile oy verebilir yeni adaya! CHP’nin 13 ilçesi var İstanbul’da. Asıl soru CHP’nin büyükşehire kimi aday göstereceği. Kılıçdaroğlu partiyi iki tarafından çekiştiren ve içinden karıştıranları zaptırapt altına alabilirse asıl rakibiyle uğraşmaya vakit bulabilecek. CHP’nin klasik sorunu da zaten enerjisini rakibe karşı değil, içerde harcamak! Oysa ilçe belediyelerine bile bir yıl önceden aday çıkıyorsa ışık var demektir. Bırakın her kafadan akortsuz ses çıkarmayı da seçime hazırlanın, seçmeninizin beklediği bu!

Millet içiyor, halk içki içemeyecek mi?

Bizim gazetenin birinci sayfasında küçücük bir haber var: Polisevlerinde içki servisi yasaklandı. Üniversitelerin sosyal tesislerinde yasaklanmıştı daha önce. Öğretmen evlerinde de... Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde ilk yaptığı işlerden birini hatırlayalım: Turing’in işlettiği yerleri bir bir elinden almak. “Ne gerek var bir kurumun işletmesine, bu işleri özel sektör yapar” diye. Sonra belediye işletmeye başladı! Başta Hidiv Kasrı, bütün o eski köşkler, ucuz, güzel ama en önemlisi alkolsüz! oldular.

İlk alkolsüzleştirme 1994’de orada başladı. Polis evleri, öğretmen evleri, orta sınıfın da gidip bir kutlama yapabildiği, iki tek atıp bir kadeh içebildiği yerler, sosyal kurumlar... Onları da alkolsüzleştirirsek geriye kalıyor orduevleri! Zaten herkes giremiyor diye gıcıklar. Zaten çok yakında ordu evleri, yazlık tesisleri, hepsini “sivilleştirecek”, yani ellerinden alacaklar. Böylece geriye sadece varlıklıların gidebileceği lüks yerler kalacak içkili olarak. Yazın biz Galata’da kızdık ama onun için gençlik meydanda, sokakta bira içiyor, herkesin lüks lokantalara gidebilecek parası yok. Bir başka deyişle millet içiyor, halk içemiyor! İçmesinler, alkol sağlığa zararlı.

Alkole savaş açıldı

Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ sigaradan sonra içkiyle de savaşacağını defalarca söyledi. Türkiye alkollü içki üreticisi bir ülkedir. Şarap da üretiliyor, rakı da... İçkinin fazlası zarardır, azı bir sağlık sorunu değil. Dini bir tercihtir ki zaten iktidarın da derdi sağlıktan çok işin “günah” kısmıdır. Kendi içmemekle kalmayan, içene de karışan bir dindarlık! Ekmeğin cinsine bile karışıyorlar, ben de ne diyorum! Yani yakında alkol külliyen yasaklanırsa kimse şaşmasın, evde içersiniz. Çünkü yasaklar artıyor ama içki tüketimi artmıyor, hatırlatırım!


Hafta sonu dans edelim


Türkiye’nin yaş ortalamasının 30 olduğu ilan edildiğinden beri arkadaş çevremi değiştiriyorum: Artık gençlerle takılıyorum! Ne bu ya, sizinle CHP-AKP konuş konuş nereye kadar? Gençler pek politik değil. Sosyal medya, internet, flört, cinsellik, futbol, dans seviyor. Ben de dans seviyorum, Latin! Gençler de latin seviyor: Salsa, tango, meringue... İspanyol bachata müziği seven gençlere bir duyurum var: Bu müziğin en önemli temsilcisi Toke D’Keda hafta sonu İstanbul’da. Miami’den gelen grup Maslak’taki Refresh Venue’de kıvrak müziğiyle sadece Salsa okullu gençleri değil, dansı seven herkesi coşturacak! Cumartesi ateşi İstanbul’da yanacak. Konserin ardından zabaha kadar dens dens dens tabii! Bachata’cılar kondisyon topluyor haftasonuna hazırlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder