Yazgülü Aldoğan Gidenin 'Rüyada mıyım?' dediği yer: Maldivler
HABERİ PAYLAŞ

Gidenin 'Rüyada mıyım?' dediği yer: Maldivler

Bembeyaz kumsal, turkuaz mavisi deniz, köşede bir Hindistan cevizi ağacı. Maldivler’le ilgili bilgim, Denizbank reklamıyla tanıdığımızdan fazlasını içermiyor; suyun üzerine yerleştirilmiş villalar ve özel plajlarıyla şaşalı düğünler mutlaka Maldivler’de balayıyla bitiyor. Masmavi deniz ve beyaz kumsal çağırıp duruyor ama nasıl gidersin ki!

Bu nedenle Kilowatt Ajans tarafından Maldivler Turizm Ofisi’nin tanıtım daveti iletildiği zaman ikiletmeden kabul ediyorum! Talih kuşu gibi iş. Dersimi çalışmaya başlayınca yol ürkütüyor, biraz uzun. Olsun cennete gidiyoruz ya! Hint Okyanusu’nun ortasında mercan adalarından oluşan ülkenin nüfusu az, hayat sakin. En fazla kafalarına hindistan cevizi düşünce ölüyorlarmış.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ada insanı, bir de müslüman olunca, azla yetiniyor, olmazsa olmazı, cep telefonu, balık ve koko! Turizm tesislerinin olduğu adalarda alkol serbest, yerliye yasak! Turistik tesislerin olduğu adalarda da hayat sakin. Beyaz tenini korumak isteyen Çinliler, şemsiye altında gezip bol bol fotoğraf çekiyor. Zaten adalar stüdyo dekoru kadar güzel olduğundan her yerde poz veren çiftler var. Öğleyin güneş ışıkları dik geldiğinden herkes ya evinde, ya spa merkezinde. Akşam üstü gün batışı fotoğraf çekme seansı. Ayada Resort’da saat 17.00 de balıklara balık veriliyor. Saatini nasıl da biliyorlar: beş oldu mu, kol kadar vatozundan köpek balığına, iskelenin altı kaynıyor, elimizle besliyoruz! Yemek bitince gidiyorlar, adalarda balık avlamak yasak. Açılmak gerek.

Dalış serbest

Adalarda en keyifli aktivite, deniz altı dalış, şnorkelle yüzme. Çünkü denizin altı, üstünden zengin. Egzotik bir akvaryumda yüzer gibisiniz. Renk renk balıklar, rengarenk mercanlar göz alıyor. Çinliler burada da şaşırtıyor: yüzme bilmeden dalan, şnorkel yapanlar var! Cankurtaran yeleği ne işe yarıyor?

Mucize!

Maldivleri tek kelimeyle tanımlamanız gerekse ne derdiniz sorusuna verdiğim yanıt tekti: Mucize! Maldivler herşeyden önce coğrafi bir mucize. Denizin ortasında turkuaz renkli atoller! Onların kimilerinin üzerinde yemyeşil bir orman var. Mercanlar canlı. Balıklar onların ölmeye yüz tutmuş uçlarını yiyerek hayatta kalmalarını sağlıyor ve aynı zamanda yediklerini çıkardıkları zaman da o adanın etrafındaki bembeyaz kumlar oluşuyor!

Haberin Devamı

Ve insan eli değip, üzerine lüksü konduruyor. doğalın içinde lüks, müthiş oluyor. Nasıl mucize demem bu olağanüstü sonuca? Ne yazık ki küresel ısınma cennetin sonu olabilir. Kutuplarda buzlar eridiğinde adalar batarsa ne olur diye Avustralya, sığınma hakkı tanımış bile!

Okyanusta bir ütopya

Hint Okyanusu’nun ortasında 200’ünün üstünde yaşanan bini aşkın mercan adasından oluşan ülkenin nüfusu 360 bin. Müslüman (sünni şafi)nüfus, turistik adaların dışında yaşıyor. Değişik adalarda 106 tatil köyüne deniz uçağı ya da deniz yoluyla ulaşılıyor. Cumhuriyetle yönetilen ülke, 70’li yıllarda turizm yapmaya başlamış. O zamana kadar balıkçılık dışında bir faaliyet yok. Adalarda vahşi, öldürücü hayvan yok, börtü böceği insana zararı dokunmayan yarasalar yiyor. Asıl zenginlik denizde, binlerce çeşit balık ve mercan, denizin altını görülmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Haberin Devamı

Yerin üstü, hindistan cevizi ve tropikal çiçeklerle cennet gibi. Okyanusa çok yakın olmasına rağmen öğle saatleri dışında çok sıcak değil, akşamları latif bir serinlik var. Bütün yıl sıcaklık 23 le 30 derece arasında değişiyor. Muson yağmurları çok vahim değil.

Cennetteki Türk: Ayata

Kaldığımız iki resorttan biri Türklerin! Aydeniz Grubu, aslen Diyarbakırlı bir aile şirketi. Sahibi Ahmet Aydeniz, inşaat işlerinin başında. Oğlu mimar Fırat Aydeniz, Ayada’nın fikir babası. 3 milyon dolar yıllık kirayla ülkenin en güneyindeki adalardan birini 50 yıllığına kiralayıp 130 milyon dolar yatırımla çok zor koşullarda inşaatı bitirip bu cenneti yaratıyor!

Niye balayı adası?

Adalarda konaklama özel havuzu ve plajı olan, deniz üstünde yada denize açılan villalarda gerçekleşiyor. Villalar bütün gün yaşanacak kadar lüks ve büyük. Balayı çiftleri ve muhafazakarlar için ideal. Tabii bebekli ve küçük çocuklu ailelere de uygun. Bizim gibi grupla gittiğinizde de eğlenmek, dinlenmek ve dalmak için ideal. Adalara en çok yeni zengin Çinliler ve Ruslar rağbet ediyor.

Nasıl gidilir, kaça kalınır?

Ayada’da fiyatlar sezon ve oda tipine göre değişmekle birlikte en düşük 2 kişi 5 gece sabah akşam açık büfe ve yerel transfer (uçak ve hızlı bot) dahil 5-6 bin dolardan başlayıp 7-8 bin dolara çıkıyor. Balayı çiftlerine bir saat Spa, balayı yemeği, odaya şampanya gibi hoşluklar da var. Buna THY ile 8 saatlik uçak bileti ekleyeceksiniz. Bu uçuş direkt. Şimdilik uluslararası tek havaalanı başkent Male’de. İç hatlar çok canlı. Adalarda internet var ve ücretsiz. Başka adalardaki resortlarda fiyatlar benzer. Vize yok, giriş çıkış kolay.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder