Yazgülü Aldoğan “İslamcı Müslüman”ların hilafet telaşı!
HABERİ PAYLAŞ

“İslamcı Müslüman”ların hilafet telaşı!

Laikliğin kabulünün yıldönümünde tartışmalıyız diye bağırdıkları konu “hilafetin geri gelmesi!” Hilafet meraklısı Y. Akit Gazetesi yazarları yalnız değil. Belli ki onları bir yönlendiren de var. Birisi başkan olmanın yanında halife olmanın da rüyasını görüyor olmasın?

[[HAFTAYA]]

Ümmet sevdalısı olduğu malum. Somali’den Sudan’a, ümmetin olduğu topraklara gidip yardım etmeler, sırt sıvazlamalar, Filistin diye ağlamalar boşuna değil. Ulusçuluk şeytanın işiymiş. Millet hadi neyseymiş. Aslolan ümmetçilikmiş. Yani din kardeşliği. “Sınırlar önemli değil, müslüman olman yeter” demesin kimse, mezhep savaşları yüzünden dünyanın en çok kanayan yeri İslam coğrafyası! Biri de “Ben İslamcı müslümanım” diyor. Kavram kargaşası!

Haberin Devamı

Vazgeçemedikleri bir rövanşizmle 70 yıl öncesinde kalmış, ‘ezanı niye Türkçe okuttunuz’ kavgasını kaşıyan, hâlâ başörtülü bacım edebiyatı yapan bu tayfaya göre asıl sorun eğitim politikası: “Ben çocuğumu Atatürk ilke ve inkilaplarına göre değil, ümmetçi yetiştirmek istiyorum, sen ne karışıyorsun?” Ben de çocuğumu ümmetçi değil, aydın yetiştirmek istiyorum ama düz liseleri kapatıp imam hatipleri bir milyon hedefine dayayan, İngilizce yerine Osmanlıca kamuflajı altında Arapçayı hedefleyen; bu iktidar.

Tek bir soru: Çocuklarımızın geleceğiyle oynamaya hakkımız var mı? Senin IŞİD kafasıyla yetiştireceğin çocuk, yarın İslam adına terörist olacak ama çağdaş eğitim sistemi içinde doktor olup hayat kurtaracaktı belki. O çocuğun beynini çitileme, hayatını zehirleme hakkı ebeveynin olabilir mi? Ve üstelik ebeveyn istemiyor, mecbur bırakılıyorsa! Gittiğimiz yol, yol değil. Varacağımız yerde de sadece kan ve gözyaşı var.

Demokrasi bir aile işletmesi değildir

Hayri İnönü-Emir Sarıgül kavgasında yargı “somut delil olmadığından takipsizlik” kararı verdi. Kılıçdaroğlu’nun “hayırlı olsun” demesiyle bu mesele kapanır ve hayırlı olur mu? En azından partinin yaklaşan seçimler için göstereceği adaylar konusunda ders aldığı takdirde olur! Ders 1: Demokrasi babadan oğula geçen bir aile işletmesi değildir. Ders 2: Türkiye, bir Azerbaycan, Suriye, hele hele K.Kore hiç değildir! Sarıgül, Şişli Belediye Başkanlığı’nı hangi gerekçeyle oğluna devretmeyi içine sindiremediyse partinin de buna razı olmaması ve hatta Hayri İnönü’ye de karşı çıkması gerekirdi.

Haberin Devamı

Sarıgül oğluna iş arıyorsa açsa ya bir oto galeri filan? Tabii inşaat ve arazi rantı yetmediyse. Bu olayda herkes yara aldı, parti de saygınlığını, inanırlığını yitirdi. Zaten kızgın CHP seçmeni önümüzdeki seçimde karşısına yine Ekmeleddin Bey, İnönü, Sarıgül, Aydın Ayaydın gibi sindiremeyeceği adaylar çıkarsa ‘bari baraj altında kalmasınlar, hem kadına değer veriyorlar, hem de seküler bakış açıları var’ diye BDP-HDP’ye destek verebilir. Ve onların da iddia ettiği gibi gerçek ana muhalefet partisi de bu yoklukta Kürtler olabilir! Çok aklımız yatmasa da.

Kimin için başkanlık

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş kendisinin bile inanmadığı bir açıklama yapmış; “Başkanlık Tayyip Bey’in isteği değil. Bunu sistemin daha iyi işlemesi için, Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi için istiyor” demiş. Geçenlerde biri soruyordu: Olur a, cumhurbaşkanlığı seçimini Tayyip Bey değil de Ekmeleddin Bey kazanmış olsaydı, AKP ‘başkanlık sistemi’ diye diretir miydi? Sorunun cevabı belli! Üstelik istenen başkanlık sistemi de değil, denetimsiz, karışansız, görüşensiz, dikensiz gül bahçesi,ki padişahlara bile nasip olmadı! Biraz izan yahu!

Haberin Devamı

53'ü aldıda 400 istiyor

Başkan ve halife adayımız RTE yine meydanda, çıtayı iyice yükseltmiş. Şarkıdaki gibi 3 de yetmez, 5, 10 tane derken milletvekili sayısını 400’e çıkartmış! Bunun başkanlık değil, halifelik için olduğu kesin. Anlayamadığım yüzde 53’ü ne zaman aldığı? Cumhurbaşkanlığında yüzde 51.9’da kaldı. 400 lafı ettiğine göre kesin Apo ile anlaştı, biz sana sen bize dedi. BDP seçime girip çıkamayacak, alıp da kullanamayacağı bütün oylar AKP’ye gidecek! 400’e yakın oyla da gelsin padişahlık! Muhalefete söylediği ise doğru: “Ben meydandayım, asıl mesele sizin meydanda olmamanız!”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder