Yazgülü Aldoğan Kerkük-Washington Mardin üçgeninde aşk!
HABERİ PAYLAŞ

Kerkük-Washington Mardin üçgeninde aşk!

Haberin Devamı

Sandığınızın aksine, siyasi bir yazı yazmayacağım; cumartesi akşamı katıldığım bir düğün gecesi izlenimleri sadece. Damat Sirwan Karim, Kerkük Valisi Necmettin Karim’in oğlu. Washington’da yaşıyor. Orada bir Amerikan kızına değil de Mardinli iş adamı Muhittin Araç’ın kızı Handan’a aşık oluyor! Gerçi Handan Hanım’ın havası da Mardinli bir Kürt kızı değil, Amerikalı film yıldızı! Gençler İstanbul’da peri masalı gibi bir düğünle evleniyor. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine derken, nikah şahidi olması beklenen Mardin’in yeni Belediye Başkanı Ahmet Türk, ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri, Kızıltepe Belediye Başkanı vurulduğu için Mardin’i bırakıp İstanbul’a gelemiyor.

[[HAFTAYA]]

Bölgeyi BDP milletvekili Akın Birdal ve Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir temsil ediyor. Nikahta Kürtçe, Zazaca ve Türkçe veriliyor yanıtlar. Berdan Mardini’nin sahneye çıkmasıyla birlikte bütün konuklar halaya duruyor, zılgıtlar çekiliyor. Benim bir kadın olarak en çok ilgimi çeken kıyafet çeşidi, zenginliği. Gelinin kız kardeşleri ve arkadaşları dekolte tuvaletleriyle göz kamaştırıyor. Bölgeden gelenler pırıltılı ama daha kapalı giysilerle, yaşlı akrabalar ise lokal kıyafetleriyle dansediyor. “Yeni evliler Kerkük, İstanbul, Washington arasında gidip geldikten sonra Miami’de oturacaklar” deniyor. Kerkük Valisi Necmettin Karim ise yaklaşan seçimlerde daha yükseklerde bir görev için farklı mücadeleye hazırlanıyor.

*

Kimin doğum günü, ne haftası?


Bu yılki Kutlu Doğum Haftası için İstanbul Müftülüğü bini aşkın etkinlik planlamış. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı için Milli Eğitim Bakanlığı kaç etkinlik planladı acaba? Çocuklar üşümesin diye stadyum gösterilerinden bile vazgeçildi. Okullarda üstünkörü bir şeyler yapılıyor. Ne önemi var milli egemenliğin? Demode bir şey. Tayyip’e güven, gerisini merak etme sen! Peygamberimizin sözümona doğum gününü, sonradan olma sosyetik gibi 7 gün 7 gece kutlamak da nüfusu müslüman olan ülkeler içinde bir tek bize mahsus! 1989’da Hicri takvime uyularak Nur Cemaati desteğiyle başlanır, 1994’den sonra da 20-27 Nisan arasına sabitlenir. Tam da 23 Nisan Milli Egemenlik Haftası’na! Tepkiler olunca 2008’de 14-20 Nisan haftasına alınır. Görüldüğü gibi bu tarihlerin Peygamber’in doğum günüyle filan ilgisi yok. Maksat, sanki yeterince dini bayram yokmuş gibi, dini etkinlikler yapmak için gerekçe bulmak. Hatta bir ara bunun aslında Fethullah Gülen’in doğum gününü kutlamak olduğu da ilan edilmişti ama Gülen düşman ilan edilmiş olmasına rağmen devam ettiğine göre demek doğru değilmiş.

Samimiyet lazım


Pazar günkü açılışlar gösterdi ki ne din, ne peygamber, bu olsa olsa din soslu bir AKP, Tayyip Erdoğan haftası ve şovudur. Peygamber’in doğum gününü kutluyoruz diye ahaliyi spor salonuna doldurup siyasi konuşma yaparken Erdoğan’ın “Aldattılar ve aldandılar!” şeklinde Gülen’e laf etmesi de ayrı bir espri. Ankara’da da Cumhurbaşkanı Gül bir başka spor salonunda “samimiyet” üzerine konuşmuş. Evet samimiyet! Özellikle din söz konusu olduğunda daha samimi olsak beyler!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder