Yazgülü Aldoğan Kimse sandığa güvenmiyor!
HABERİ PAYLAŞ

Kimse sandığa güvenmiyor!

Haberin Devamı

Tayyip Erdoğan, 17 Aralık operasyonuna, fezlekelere rağmen işi komisyona havale etti, yargıya değil sandığa bel bağladı. Sandıktan iyi bir sonuçla çıkarsa, bakanları, kendisi, hükümeti aklanmış olacakmış. İyi de kimse sandığa ve seçim sonuçlarına güvenmiyor! Seçimlere bir hafta kala, gerek partiler, gerek sivil insiyatifler seçim sonuçlarını denetlemek için organize oldu, uykular kaçıyor. CHP, Emrehan Halıcı’nın başkanlığında bir ‘CHP Sandık Takip Sistemi’ sts.chp.org.tr kurdu. Test etmek ve öneriler için ‘uygulamadestek@chp.org.tr’yi de kullanabilirsiniz. Bu sistemle oylama bitip sayım yapıldıktan sonra her sandığın sonucu CHP görevlisi tarafından sisteme girilecek ve bire bir denetim yapılacak.

[[HAFTAYA]]

Sivil insiyatif

Vatandaş CHP’ye de güvenmiyor ve kendisi de örgütleniyor. Gerçi şimdilik sadece İstanbul’da ama ‘Oyuna sahip çık’ ve ‘Oy ve Ötesi’ www.sandikbasindayiz.org sloganlarıyla sosyal medyada örgütlenenlerin sayısı 20 bini geçti. Ama hâlâ gönüllüye ihtiyaçları var. Onlar da 30 Mart’ta sandık başında sonuçları tek tek kaydedecek. Ayrıca hangi partiye olursa olsun, seçmenleri oy vermeye davet ediyorlar. Asıl kuşku duyulan ise sahte seçmenler: Suriyelilerin oy kullandırılacağı kuşkusu hakim. CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun verdiği soru önergesi ise hepten düşündürücü. Soru şu: Toplam 52 milyon küsur seçmen için geçen seçimde Yüksek Seçim Kurulu, 69 milyon oy pusulası bastırmışken, bu seçimde 141 milyon oy pusulası bastırmış? Bu doğru mudur, doğruysa neden? Henüz cevap yok!

*

Şaka değil, 12 milyon kişi


Başbakan bir üfledi, TİB, kuşu susturdu! Zaten, memleketi yönetenler ağzına bakıyor, her sözü emir. İyi de kuş seven, kuşu uçuran bir iki değil, 12 milyon kişi! Cumhurbaşkanından sanatçısına, liseli ergenden emeklisine, dıt dıt dıt! Biraz beyni olan yapmaz, twitter bir yerde de bu milletin gazını alıyor. Orada yazan rahatlıyor, yoksa sokağa çıkıp cam çerçeve indirecek! Efendim, hakaret ediliyormuş. Mahkemeler var, gereğini yapsın. Toptan kapamak niye? Bana da ediliyor, engelliyorum, bitiyor gidiyor. Takip edenlerin bir kısmı sevmediği için ediyor, herkes sevmez ki beni, seni? Bana el işareti yaptı, burnunu kır, dilinin çıkardı, kopar, ayağa kalkmadı, at içeri çürüsün. O şeyinin şeyi olanlar var ya, elinde iktidar olmasa sanır mısın ki yanında olacak? Ah, ah... Twitter temizliyormuş şikayet edilen hesapları. Bakalım kaç kişi azalacak!

*

Susuzluk alarm veriyor!

Dünya Su Günü’nde su ile ilgili bir bilgi paylaşmak istiyorum: İş dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin hazırlattığı rapora göre Türkiye, su fakiri bir ülke. Yani bizim petrolümüz yok ama suyumuz var, iddiası koca bir masalmış. Olan suyun da büyük kısmını tarımda ve yanlış kullanıyormuşuz! Yılda 3 tane Büyükçekmece Gölü kadar su tüketirken iklim değişikliği nedeniyle su havzalarımız kuruyor, yağışlar da dünya ortalamalarının altında kalıyormuş. Önümüzdeki 25 yılda su tüketimimizin üç misli artacağı belirtilen Dr. Uğur Zeydanlı’ın hazırladığı rapora göre sulak alanlarımızda da büyük kayıplar var. Tabii bu ileride susuz kalabileceğimiz demek ve önlemenin yolları da anlatılıyor ama kimin umrunda diyor ve gerisini yazmıyorum! Bilime rapora değer veren var mı ki?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder