Yazgülü Aldoğan Ölümün her türlüsüne hayır!
HABERİ PAYLAŞ

Ölümün her türlüsüne hayır!

Tayyip Erdoğan, bütün siyasetini “başkan” olarak Çankaya’ya çıkmak üzerine yapıyor. Başbakanlığını da mağduriyet edebiyatına bağlamıştı. Her seçimde icraatlarından çok mağduriyetlerini anlattı. Her salı grup toplantılarında kendinden öncekilerin yanlışlarını dinledik. İsmet İnönü’ye kadar indik. Bu 10 Kasım’da Atatürk’le de köprüleri attığına göre bundan böyle onunla da hesaplaşır artık.

Hani “sürdürülebilir” lafı var ya, o da “sürdürülebilir gerilim politikası” uzmanı! Kürt asıllı yurttaşlar ile de gerdikçe geriyor. Zaten onların politikası da bu, ekmeklerine yağ sürüyor. Bir yanda ölüme yatmış insanlar, açlık grevleri; öte yanda operasyonlar... Terör örgütü, tutuklanan on bine yakın elemanı, sempatizanını diri ve heyecanlı tutmak için açlık grevlerini başlattı. Bir yanda da kırsalda silahla saldırıyor. Helikopter niye düştü? Operasyonda sıkıştırılmış bir birliğe her ne pahasına olsun yardıma gitmek için, kötü hava koşulunu, sisi filan dinlemeden havalanmışlar, varana kadar da idare etmişler, ama inerken...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Zaten helikopter dediğin hiç de güvenli bir ulaşım aracı değil. Ama savaş ve aciliyet koşullarında da her yere konabilen, piste gerek duyurmayan özelliği sayesinde bu tür durumlarda vazgeçilemiyor. Artık o gün ne olduysa, düşüyor! 17 şehit. Şehit cenazeleri kalktı bütün yurtta, yürekler yanıyor. Başbakan “Teröriste idam!” diye bağırıyor. Şimdi referanduma gitse çıkarır. Sonra? Kimi asacak? O mahkeme doğru dürüst mü yapılacak? Bundan önce astıklarımızın mahkemelerini doğru dürüst mü yaptık?

Kimse asılmayı hak etmiyor

Kim haketti asılmayı? Deniz Gezmiş mi, Adnan Menderes mi, Erdal Erener mi? Hangisi? Daha dün seçimden önce asılmış gençlerin mektuplarını göz yaşlarıyla okuyup oy isteyen bu Başbakan mı şimdi idam cezası isteyen? Kimi asmak için? Ergenekon sanıklarını mı? Yoksa derdi Bahçeli’nin seçimlerde ip atma şansını elinden almak mı? Milletçe depresyona girdik yahu! Yeter artık ölüm edebiyatı! Ölüm tehdidi, ölüm güzellemesi, ölüm ağıdı!

Herşeye rağmen müzik sürüyor!

Haberin Devamı

Türkiye’nin muazzam bir enerjisi var. Suriye sınırında top atışları, cezaevlerinde açlık grevleri, Doğu’da operasyon filan dinlemeden hayat sürüyor, sanat ve kültür yaşıyor, piyanolardan müzik yükseliyor!.. Doğuş Holding, Anadolu’da klasik müzik sevgisini yaymak için 2009 yılında başlattığı “Kampüste Senfonik Akşamlar” projesiyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı Konya, Niğde ve Gaziantep’e götürdü, o yıl konserleri 2 bin kişi izledi. 2010’da Kars, Erzurum, Rize, Giresun ve Trabzon’daki konserlerde 5500 kişiye ulaştılar.

Geçen yıl terör müziği susturdu, konserler ertelendi ama bu yılki konser dizisi 10 Kasım akşamı keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın da eşlik ettiği bir resitalle Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde başladı. Bugün Burdur Mehmet Akif Ersoy; 14 Kasım’da Denizli Pamukkale; 16 Kasım’da ise Aydın Menderes Üniversitesi’nde verilecek konserlerle devam edecek etkinlik, 17 Kasım Cumartesi akşamı Muğla Üniversitesi’nde son bulacak. O akşamın konuk sanatçısı ise ünlü piyanist İdil Biret! Bakalım 2012 yılı konserler dizisi kaç kişiye ulaşacak?

Haberin Devamı

Antalya’da Fazıl Say

çalacak Klasik müzikte başka bir heyecan ise Antalya’da yaşanacak. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı Piyano Festivali’nin 13’üncüsü, yine ünlü sanatçının “En iyi eserim” dediği Mezopotomya Senfonisi ile cuma akşamı başlıyor. Antalyalılar, bu eserde Carolina Eyck’in çaldığı, bir meleğin sesini canlandıran theremin isimli elektronik çalgıyı ilk kez dinleyecek! Gürer Aykal yönetiminde Borusan Filarmoni Orkestrası’nın çalacağı senfoni, iki gece üst üste seslendirilecek, Çağatay Akyol ile Bülent Evcil de flütleriyle solist olarak eşlik edecek.

Antalya’daysanız mutlaka gidip dinlemenin bir yolunu bulun, hatta sırf bunun için bile gidebilirsiniz! Festival bununla bitmiyor tabii: Buika, Chick Corea gibi cazcılar, Moskova Virtüözleri gibi klasikler de var ilerleyen günlerde. Fazıl Say ve Gülsin Onay’ın halka açık ücretsiz konserleri de cabası! Destek olan, çalan, söyleyen, dinleyen herkese gönülden bir bravo! BİSiniz bol olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder