Yazgülü Aldoğan Parti rozetini çıkardı, Türk Bayrağı rozetini taktı
HABERİ PAYLAŞ

Parti rozetini çıkardı, Türk Bayrağı rozetini taktı

Haberin Devamı

Hayırlı olsun, artık cumhurbaşkanı adaylarımız da tamam. Tek eksiğimiz Demirtaş’ın hapisten çıkması. Herkes biliyor onun tutuklu kalmasının tamamen siyasi nedenlerle olduğunu. Ama zaten sıkıntı da bu: İhtiyacımız olan adalet ve demokrasi! Oysa demokrasi ne kadar güzel; Kılıçdaroğlu, herkesin fikrini aldı, son ana kadar sordu soruşturdu ve kendisine iki kez rakip olmuş, yeri gelmiş en ağır sözleri söylemiş partidaşını cumhurbaşkanlığına kendi eliyle aday yaptı! Neden? Başından beri dedi ki, cumhurbaşkanı adayının parti genel başkanı olmasına karşıyım, çünkü cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, herkesi kucaklamalı!

Milleti birleştirecek

Ve Muharrem İnce’nin adaylığı çok sembolik bir gösteriyle başladı: İnce, parti rozetini çıkardı ve Kılıçdaroğlu ona Türk Bayrağı rozetini taktı. O an gözlerim yaşardı. İşte dedim benim adayım bu; Türküyle, Kürdüyle, dindarıyla, seküleriyle, muhafazakarı, solcusuyla, alevisiyle, Yahudisiyle, genciyle, yaşlısıyla, kimseyi dışlamadan, kimsenin burnuna parmağını sallamadan, “onlar ve bizzzz” diye ayrıştırıp bağırmadan, hepimiz olacağımız bir aday! Kendisine özel bir sempatim yoktu, ama şimdi oldu: İnce, tipik bir Türk insanı. Cumaya gidip namazını da kılan, rakısını da içen, harmandalı da oynayan, denize de giren, normal bir insan! Yüzü de gülüyor, gerektiğinde bağırıyor, polemiğini yapıyor, şiir de okuyor, hem de Ahmet Arif’den, Nazım Hikmet’den; espri de yapıyor, sesi de gür çıkıyor, gerekirse seviyeyi de düşürürüm diyor. Tabii ki mesele sırf hitabet değil. “50 bin avukat cüppeleriyle hazır olsun, seçim gecesi çağıracağım” deyip oyları çaldırmayacağına garanti veriyor. Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor.

Parlamento için ittifak da tamam

Seçilecek kişi, tarafsız ve herkesin cumhurbaşkanı olmalı, parlamento ise işlevsiz değil, sözü geçen, adalet ise tam bağımsız! İttifakla bu da gerçekleşebilir. Seçmen sandığa gidecek, sadece tarafsız cumhurbaşkanı değil, mecliste de cumhurbaşkanını denetleyebilecek güçlü bir çoğunluğu seçecek. Türkiye Cumhuriyeti, OHAL’siz, özgür ve demokrat, fabrika ayarlarına dönecek.

İmzalar tamam!

Meral Akşener cephesine gelince, CHP’nin verdiği 15 milletvekili desteğine rağmen, “Hayır, ben 100 bin imzayı tamamlayıp verdiğim sözü tutacağım” inadında ısrar edince, açıkçası ürkmüştüm. İlçe seçim kurulunun yerini öğrenip imza vermeye gidecektim, gerek kalmadı, İYİ Partililer seçim kurullarına akın ederek imza verince birkaç saatte 100 bin imza sınırı geçildi.

Bundan sonrası prestij imzaları! Meral Akşener ve İYİ Parti, Türk demokrasisine, zorun başarılabileceğini gösteren iyi bir örnek oldu. Şimdi sıra Temel Karamollaoğlu’nun da imzalarının tamamlanmasında, sıra ona destek olmakta.

Ağlıyorsa ağlıyor,sana ne?

Çorum’da mezarlıkta ağlayan kız olayı nedir arkadaşlar? Mezarlıktan gece vakti ağlayan kız sesi geliyormuş da gidip bakınca kimseyi bulamıyorlarmış! Mezarlıkta kahkaha atan kız sesi duysanız da şaşırsanız anlayacağım da ağlayana niye maydanoz oluyorsunuz? Ölüsünün arkasından mezarlıkta ağlamayacak da ne yapacak? Gece yarısı ellerinde cep telefonlarıyla kızı görmek ve hemen videosunu çekmek için bekleyen meraklı genç erkek kalabalığı o kadar artmış ki seyyar satıcılar fırsattan istifade yiyecek içecek satıyor!

Polis arama yapmasını engelleyenleri gözaltına alıyor. Allah akıl fikir versin diyeceğim ama daha da doğrusu, size iş güç verecek bir iktidarınız olsun. Çünkü bu saçmalıklar hep aylaklıktan, işsizlikten ve tabii, cehaletten kaynaklanıyor! Çorumlular da adlarının bu işe karıştırılmasından sıkılmış, kızıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder