Yazgülü Aldoğan Türkiye, turizmin ucuz liginden çıkmalı!
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye, turizmin ucuz liginden çıkmalı!

Haberin Devamı

Ağustos ayından beri Peru, Yunanistan ve İsrail’e gittim. Yurt içinde de, Urfa, Antalya, Marmaris gibi turistik yerlerde dolaştım. Turizmle ilgili sayısız toplantıya katıldım. Pazartesi, Peru’dan gelen Pacifico Turizm Acentası satış temsilcisi Eduardo Doig’i dinledim.

Ülkesini pazarlamak için buralara gelmiş!

Marmaris Belediyesi’nin Turizm Araştırmaları Derneği’yle birlikte düzenlediği “Yerli Turist niçin Marmaris yerine Yunan adalarına gidiyor?” konulu panelde konuştum. Dün de Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan 15 yıl sonra 3. Turizm Şurası’nı topladığını duydum.

Aklımdaki sorular şuydu:

Peru ve İsrail’i büyük paralar ödeyerek dolduran Batılı turist bize geri döner mi?

Türkiye’ye gelen turist sayısının geçen yıla oranla artması mı önemli, bıraktıkları paranın azalması mı?

Türkiye’yi ucuz ülke liginden yeniden orta ve zengin sınıfın ilgi alanına sokmak için sadece Türkiye ONE Derneği’nin NewYork’taki gala yemeğinde Mozaik Yolu’nu tanıtması yeterli mi?

Türkiye, kıyılarını ucuzcu Rus ve Alman turistlerin herşey dahil otellerde geçirdiği bir hafta ile nereye kadar gidebilir?

İnanç turizmi Şanlıurfa’yı dolduruyor; ama yeni açılan ve Göbeklitepe replikasından tutun da dünyanın en eski heykeline kadar çok değerli eserleri barındıran müzesini niye sadece 4 kişi geziyor?

ONE Derneği Hatay- Urfa- Antakya - Gaziantep Mozaik Müzeleri için çırpınıyor ama mevcut gerginlik siyaseti yüzünden zengin turist gelmekten korkuyor!

Hedefte Çinliler var

Numan Kurtulmuş, hükümet sözcülüğünden icracı bakanlığa geldi ama bakanlığının bütçesinin, bütçenin binde beşi olduğu gerçeğiyle karşılaştı!

Bakan Kurtulmuş, Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin toplantısında gazetecilerin soru yağmuruna tutulunca şaşırdı.

Hedefleri arasında Çinliler var, Çin’in nüfusu her ülke için iştah kabartır, yıllardır bekleriz ama geldikleri yok. Türkiye’ye 2017’de yine Rusya, Almanya, İran, Gürcistan ve İngiltere’den turist gelmiş, adam başına 600 dolar harcamış, hiçbir şey.

Hedef, bin dolar harcatmak, o da para değil. 22 milyon turistin içinde ilk beşe giremeyen Araplar herhalde sadece İstanbul ve Taksim’de dolaştıkları için gözümüze fazla çarpıyor.

Esnafın onlara yaranmak için İstanbul imajı ve kültürünü nargile kafeler, Arapça yazılarla değiştirmesi, şehrimizi Arap şehrine dönüştürmesi sinirimizi bozuyor.

İyi haberler

Yakında bir İstanbul Çalıştayı yapılacak ve bunlar da konuşulacakmış. Cumhurbaşkanı’nın start vermesiyle Atatürk Kültür Merkezi’nin yeniden yapımına başlanacak, Kuleli Askeri Lisesi otel değil Milli Savunma Üniversitesi olacak, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin restorasyonu bitirilecek, Rami Kışlası, Kütüphane olacakmış!

Kazı için bekleyen 18 antik kente de sponsor aranıyormuş, duyurulur! Bu güzel haberlerle turizmde üçüncü hamle dönemi diyebilir miyiz? Göreceğiz.

İyi oldu, kolay gelsin!

Nihayet oldu: Meral Akşener ve arkadaşları, başlarına bir kaza gelmeden partilerini kurdu: İyi Parti’nin sembolü GÜNEŞ, her kesimden 200 kurucusu var. İçlerinde bu kadar çok kadın olması İYİ bir şey. Ayşe Sucu, Ruhat Mengi ve Banu Aydın’ı tanıyorum.

Sosyal medyada İYİParti’ye AKP ve MHP’lilerden yoğun FETÖ’cü suçlaması var, en komiği de amblemin FETÖ’cülerin maklube yemeğine benzetilmesi, Vatikan Meydanı’yla ilişkilendirilmesi.

Bu kadar saldırı, yüreklerin pır pır olması demek. Sol ve sosyal demokratlardan ise tepki yok. Bizden alamaz rahatlığı. Aytun Çıray zaten sağdandı, gitti diyorlar. CHP aklını başına almalı, sağdan oy gelir diye, sağcıları kadın kontenjanından partiye alıp milletvekili yapmamalı; oy değil, sadece kendileri geliyor, ilk fırsatta da gidiyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder