Cumartesi Postası Yazı uzat kışa inat!

Yazı uzat kışa inat!

Paylaş
Yazı uzat kışa inat!

Spor, üstelik de heyecan sporları vazgeçilmezinizse veya denemek istiyorsanız, üstelik bir de yazın bitmesini istemiyorsanız 'kablo parkı' olarak adlandırılan Antalya'daki Hip-notics'te alternatif bir tatil geçirebilirsiniz. Peki bu da ne?

İlona LEVİ

ilonalevi87@gmail.com

TEKNE GEREKLİ DEMEYİN! KABLO YETERLİ!

Yazın bu tip su kayağı sporunu yapmak için tekne unsuru gereklidir. Ama Hip-notics’te gölün etrafına çepeçevre direkler vasıtasıyla tel geriliyor. Basit bir elektrik motoru ile bu tel döndürülüyor ve tele iliştirilen ipleri tutan sporcular kayaklarını yapabiliyorlar. Bay Bruxo Rixen‘in 60 yıl kadar önce icat ettiği bu sistem dünyanın 160 kusür yerinde bulunuyor. Türkiye’de ise Bursa ve Antalya‘da iki yıldır var. 2010 senesinde de İzmit’te açılması planlanıyor...

Hip-notics, 2 yıl önce bu spor için ideal bir yer olan Antalya-Side yolunun üstünde kuruldu. Tesisin en önemli özelliklerinden biri, Antalya Havalimanı’na 35 km olması. Üstelik, Side’yi biraz geçtikten sonra, Köprülü Kanyon Kavşağı’na gelince hemen sol tarafınızda, yol üstünden tesisi görebiliyorsunuz. İç yola saptığınız zaman, portakal ağaçlarının kokusu, kırmızı dut ağaçlarının görüntüsü eşliğinde, 1 dakika sonra Hip-notics’in kapısından giriş yapıyorsunuz.

KAYAK BİLMİYORSANIZ, ÖĞRENİRSİNİZ...

Tesiste, Köprüçay’dan tatlı su ile dolan 3 ayrı göl bulunuyor. Göllerden bir tanesi, ‘Daha evvel hiç denemedim’ gölü. Burada temel ekipmanlar ile eğitim alıp başlangıç yapıyorsunuz. Garanti ediyorum, ilk defa yapan bile 2 saat içinde dilediğince kayabilir pozisyona gelir. Ben yaptım!!!

Diğer göl ise, ‘Rampalar bana vız gelir’ gölü. Bu büyük gölde, birçok rampa var ve kaskınızı takıp wakeboard ile dilediğiniz atlamaları yapabilirsiniz. Cesaret ister, ben bu gölde tercihimi izlemekten yana kullanıyorum.

Üçüncü göl ise ‘Slalomda üstüme yoktur‘ gölü. Burada dilediğiniz her çeşit kayağı deneyebilirsiniz. Mono ski ile slalom parkurunu tamamlayabilir, uzun kayaklar ile ski jump yapabilir, hatta kneeboard (diz kayağı) disc ile kendi etrafında 360 derece dönüp keyfini çıkartabilirsiniz. En sevdiğim göl çünkü denemenin sınırı yok.... Deniyorsun, öğreniyorsun, geliştiriyorsun.

TEKNEDEN EN ZEVKLİ FARKI...

Müzik! Hip-notics buna da bir çözüm bulmuş ve sistemin çalışmasını sağlayan kablolara dev hoparlörler yerleştirmiş. Sabah saatlerinde daha sakin bir müzik çalarken, güneşin ve misafirlerin enerjisine göre ilerleyen saatlerde resmen suda bir parti havası yaşanıyor. Gece aydınlatmalarını açınca gece kayağı yapma fırsatı da oluyor.

SADECE KAYAK MI?

Hayır size ayrılan yüzme alanında suyun keyfini çıkarabilir, trambolinde özgürce zıplayabilirsiniz. Öğleden sonra Hip-notics ekibi tarafından kumda düzenlenen beach volley’e katılabilirsiniz. Kaykay tutkunları için özel olarak ödüllü tasarımcı Ömer Ünal tarafından tasarlanmış skate parkının müthişliği anlatılamaz, yaşanır.

Ama en rahatlatıcı kısım, göl kenarında özel tasarlanmış zen localarında masaj keyfi. Gece oldu ve bitti burası sanmayın, Hipnotics’te konaklayabilirsiniz. Bunun için birkaç alternatif var: Bungalow ve doğal çadırlar. Çadır deyince, korkmayın bunlar böceklere karşı korumalı. 27 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Türkiye’de ilk defa yer alan bir organizasyona Hip-notics’te tanık olacağız. Bu alanda dünyanın en iyi sporcularının yarışacağı, heyecanla beklenen bu organizasyon, WWA-Dünya Wakeboard Şampiyonası. Gecikmeli bir tatili sporla birleştirmek isteyenler için bulunmaz fırsat bu değildir de nedir? Haydi Antalya Hip-notics’e...

2

Haberin Devamı