Bilim - Teknoloji Yazılımcıya dev destek
Paylaş
Yazılımcıya dev destek

Yerli teknolojiyi geliştirmek için küçük ve orta boy işletmelere verilen teşvikler yeniden güncellendi. Buna göre robot, yapay zeka, siber güvenlik gibi yazılımlar geliştirene işletme başı 300 bin TL'si geri ödemesiz 1 milyon TL destek veriliyor. Hazırlayan: Murat GÜLDEREN

Hükümet yazılım sektörüne verdiği teşvikleri güncelledi. Buna göre veri madenciliği, bulut bilişim, nesnelerin interneti, yapay zeka, akıllı uygulamalar, bilgi güvenliği, robot ve otomasyon yazılımları ile dijital oyun alanlarında proje geliştiren girişimcilere 200 milyon liralık bütçe ayrıldı. KOSGEB'in internet sitesinden yapılacak başvurular 22 Haziran'a kadar sürecek.

Makine giderleri...

Projesi kabul edilen her bir küçük ve orta boy işletme, 300 bin lirası geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere, destekten yararlanacak. KOSGEB kapsamında verilecek destek, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli olan personel, makine-teçhizat kalıp, hizmet ve yazılım alımı giderleri için ödenecek. Sunulacak projeler en az 6, en fazla 12 ay süreli olacak.

KOSGEB kaydı şart

Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları, bilanço usulünde defter tutmaları gerekiyor. 2017 yılı KOBİ Beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamıyor.

Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ ’lerde 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranıyor.

Önce proje sonra para

İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekiyor. Yerli teknolojiyi geliştirmek adına verilen destek programına tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ'leri başvurabilecek.

Yapılan başvuru sonrası projeler değerlendirilecek. Seçilen projeler tamamlandığında para hesaba geçecek.

Haberin Devamı