Kültür - Sanat Yazın en iddialılarından: Ağır Bir Şeyin Fazla Gürültü Çıkarmadan Devrilişi
Paylaş
Yazın en iddialılarından: Ağır Bir Şeyin Fazla Gürültü Çıkarmadan Devrilişi

Özlem Alkan K'nın Doğan Kitap eiketiyle yayınlanan “Ağır Bir Şeyin Fazla Gürültü Çıkarmadan Devrilişi”  adlı romanı, yazın en çok okunan kitaplarından olmaya aday

Özlem Alkan K'nın Doğan Kitap tarafından yayımlanan ilk romanı Ağır Bir Şey'in Fazla Gürültü Çıkarmadan Devrilişi, evlilik, cinsellik, yakınlık ve kendi gibi olabilmek kavramlarını açıklık ve cüretle ele alıyor. Yayınlandığı ilk haftada ilk baskısı tükenen roman, dünyanın herhangi bir yerinde rahat edebilecek bir dünya vatandaşı olan, kurulu düzenin tam göbeğinde ama en çok da kendi kafası içinde yaşayan Mine karakteri üzerinden kadın olmanın ve özellikle Türkiye’de kadın olmanın anlamını, evliliğin ve aşkın sınırlarını sorguluyor.

Sosyal medyada bir akıma dönüştü




Ayşe Bali’nin Instagram’a koyduğu devrilme fotoğrafları kısa zamanda sosyal medyada yayılan viral akıma dönüştü. Özlem Alkan’ın metinle ifade ettiklerine, okuyucuların devriliş fotoğrafları ve görselleriyle kitabın çevresinde nadir görülen bir yaratıcı halka oluştu. Yayınlandığının ilk haftasında 2. baskıya geçen kitabın #ağırbişeyinfazlagürültüçıkarmadandevrilişi etiketi altında başlayan devriliş akımına kapılmak serbest.



Haberin Devamı