Malzemeler:
Gül şurubu için;
340 gram toz şeker
375 ml su
125 ml bitkisel gül çayı ya da 2 çorba kaşığı kurutulmuş yenilebilir gül
Limonata için;
450 ml taze sıkılmış limon suyu
2 çorba kaşığı gül şurubu
İstediğiniz kadar buz
Bardakları süslemek için limon ve kurutulmuş güller
Yapılışı:
Şeker, su ve gül yapraklarını orta ateş bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra oda sıcaklığında soğutun. Gül yapraklarını ayırarak süzün ve mümkün olduğu kadar lezzet elde etmek için yaprakları ezin. Eğer gül çayı kullanacaksanız önce çayı hazırlayıp sonra şeker eriyene kadar pişirin. Bir sürahi yardımıyla limon suyu ve gül şurubunu karıştırın. Buz küpleriyle birlikte sürahiye koyun ve yuvarlak kesilmiş limon ile gülleri ekleyin.