Ekonomi Yazlık bölgelerde emlak fiyatlarında artış

Yazlık bölgelerde emlak fiyatlarında artış

Paylaş
Yazlık bölgelerde emlak fiyatlarında artış

Yaz sezonunun başlamasıyla beraber İstanbul’da şehir merkezine nispeten yakın lokasyonlardaki yazlıklar ile Ege ve Akdeniz sahillerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor

Ege ve Akdeniz sahillerinde en büyük hareketliliğin Çeşme ve Marmaris’te, İstanbul’da ise Şile ve Silivri’de yaşandığını belirten TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, gelişmeleri bölge bölge değerlendirdi…

ÇEŞME'DE TALEP FARKLI


Çeşme’de Reisdere, Alaçatı ve Mordoğan Bozköy bölgesinin ilk tercih nedeni olduğuna dikkat çeken Hakan Erilkun, ‘Bölgedeki yoğun konut üretiminin yanı sıra otel konseptinde hizmet veren ve kendine ait özel sahili bulunan lüks residance’lar da inşa ediliyor. Konutlarda metrekare fiyatları 8.000 TL – 9.500 TL aralığında değişirken daha küçük kullanım alanına sahip residance’lar için 550.000 TL’den başlayan fiyatlar söz konusu oluyor. Özellikle Çeşme-Urla arasındaki yolun iyileştirilmesiyle bölgeye olan ilgi ve yoğunluk daha fazlalaştı’ dedi.

MARMARİS’TE DEV GELİŞMELER


Marmaris’in Ege bölgesinde çok büyük bir potansiyele sahip olacağını belirten Hakan Erilkun, ‘Merhum Turgut Özal’ın Okluk Koyu’nda yıkılan yazlığı başta olmak üzere koruma altında olan Göcek, Longöz, Yediadalar, Küfre, Karacasöğüt ve Kandilli koyları imara açılıyor. İşte bu durum Marmaris’i yeniden gayrimenkulün gözdesi yapacaktır. Şu anda bölgede 15 yıl ve üzeri binalarda metrekare satış fiyatı 3.000 TL – 3.500 TL bandındayken sıfır binalarda bu seviye 4.500 TL civarında seyretmektedir’ diye konuştu.

BODRUM’DA İLK TERCİH YALIKAVAK


Her dönem gözde olan Bodrum’da bir emlağın fiyatının son derece değişken olduğunu ve adeta emlak borsası yaşandığını söyleyen TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun; “Bodrum’da bir gayrimenkulün değerini emlağın yaşı, kullanılan malzemesi, denize uzaklığı gibi pek çok parametre belirler. Müstakil villalar genellikle 500 metrekare alan içinde 135 metrekare kullanım alanına sahiptir. Ortalama bir değer vermek gerekirse denize mesafesine göre ikinci el bir villanın değeri metrekare bazında 7.000 TL – 9.750 TL aralığındadır. Lakin bu villayı Yalıkavak’ta almak istediğinizde bu aralığı minimum değer olarak ele almak gerekir’ dedi. Aydın, Emlak Cenneti Türkiye’nin en köklü turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nda Davutlar ve Güzelçamlı bölgeleri en çok rağbet gören bölgeler olduğunu belirten Hakan Erilkun, Aydın’da en uygun fiyatlı lokasyonun ise halen Didim olduğunu vurguladı. Erilkun ‘Davutlarda binaların ortalama yaşı 19’dur. Bu binalarda metrekare satış fiyatları 2.750 – 3.750 TL arasında değişmekteyken sıfır binalarda 4.000 TL – 5000 TL aralığındadır. Konut alan yabancıların % 70’ini İngilizlerin oluşturduğu ve 14.000’i aşkın İngilizin yaşadığı Didim’de ise 2000 yılından bu yana 17.000’e yakın konut yabancılara satıldı. Bölgede ikinci el konutlarda 1.750 TL’den başlayan metrekare satış fiyatları yeni konutlarda 2.600 TL’den başlıyor’ dedi.

SİLİVRİ VE ŞİLE İSTANBUL’UN GÖZDELERİ


TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Silivri’nin, Anadolu Yakası’nda ise Şile’nin ilk tercih nedeni olduğunu ve bu bölgelerde yapılacak alımların yazlık niteliğinden ziyade geleceğe yatırım açısından da büyük değer kazancı olduğunu söyledi. Erilkun ‘Kanal İstanbul’un Hadımköy yolundaki kamulaştırma maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle gözlerin yeniden çevrildiği Silivri inanılmaz bir değer artışı yaşıyor. Fenerbahçe Üniversitesi’nin bölgeye konuşlanacak olması da değer artışının başka bir nedeni. Ancak merkeze yakınlığı ve doğasından ötürü İstanbul güzergahında bulunmak isteyenlerin yazlıktaki ilk tercihi olan Silivri İstanbul’da satılık konut fiyatlarının en çok arttığı (%4) ilk ilçe oldu. Konutta 2016 Ocak ayında 1.750 TL olan metrekare satış fiyatları bugün ikinci ellerde 1.900 TL seviyelerinde seyrediyor. Öte yandan Şile, Üçüncü Köprü güzergahında olması ve büyük bakir alanlara sahip olmasından ötürü kazandığı değeri yaz sezonu dolayısıyla bir kat daha değerliyor. Bölgede en yoğun talep gören Çavuş ve Kumbaba mevkilerinde 2016 yılında 3.100 TL olan satılık metrekare fiyatları 3.350 TL civarında seyrediyor’ diye konuştu.

ANTALYA’DA GEÇEN YIL SATILIK EMLAKLAR YÜZDE 9 ARTTI


2016 yılında % 9 oranında artış gösteren satılık emlak fiyatlarının Antalya’da bazı bölgelerde tavan yaptığını hatırlatan Hakan Erilkun; “Bunların başında ise Konyaaltı geliyor. Orta ve alt gelir grubuna hitap eden Kepez’de (özellikle Varsak bölgesinde) 1.600 TL civarında olan ortalama metrekare satış fiyatı Eski Lara Yolu’nda 7.000 TL, Konyaaltı Konaklar Bölgesinde 4.500 TL” dedi.

Haberin Devamı