Ekonomi Yazlık evlere rağbet yok

Yazlık evlere rağbet yok

Paylaş
Yazlık evlere rağbet yok

Değişen tatil anlayışı neticesinde yurtdışı seyahat ve turlara rağbetin artması yazlık satışlarının azalmasına ve fiyatlarda artış yaşanmamasına neden oluyor

Belirsizlik yaradı

Haberin Devamı

Turların ve yurtdışı seyahatlerin yaygınlaşması, eskiden tatil deyince akla ilk gelen yazlık evlerin satışlarının azalmasına ve fiyatlarının artmamasına neden oluyor.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, piyasadaki belirsizliğin gayrimenkulde olduğu gibi yazlık piyasasına da yansıdığını belirterek son dönemde ikinci konut alım satımlarında fazla hareket yaşanmadığını söyledi.

Birinci tercih

Alaçatı Mesut Güleroğlu, “Zaten artık eskisi gibi büyük yazlık siteler yapılmıyor, bu iş için kooperatifler kurulmuyor. Geçmişte kurulan kooperatifler de tamamlandı” dedi.

Güleroğlu, yazlık bakımından Türkiye’nin en zengin ilçesinin Alaçatı olduğunu belirterek, “Burası Çeşme’nin bile önüne geçti. Denizi, kumu ve eğlencesiyle en çok tutulan diğer yerler ise Foça, Seferihisar, Gümüldür, Dikili ve Urla” dedi.

Haberin Devamı

Çeşme’de 150 bin liraya

Alaçatı’ya talebin çokluğu, Bodrum’dan sonra ikinci merkez konumunda bulunması ve sörf merkezi olma özelliğinin yabancıların da dikkatini çektiğini belirten Mesut Güleroğlu, “Eskiden 100 bin liraya satamadığımız yerleri şimdi 300-400 bin liraya satıyoruz. Çeşme’de fiyatlar 150 bin ile 1 milyon lira arasında değişirken Foça’da ise 150-400 bin lira arasında değişiyor. Sahil bandında ise 1 milyon liraya çıkıyor.”

Sezonluk kiraya veriliyor

Sezonluk kiraya veriliyor Mesut Güleroğlu, kiralık yazlık fiyatları ile ilgili şöyle konuştu: “Daha çok sezonluk olarak kiraya veriliyor. Foça’da 3 bin liradan başlayıp 6-7 bin liraya çıkıyor. Çeşme’de 10-25 bin lira arasında, Alaçatı’da ise 20 bin liradan başlıyor. Seferihisar ve Gümüldür’de 3-4 bin lira aralığında. Kuşadası’nda sezonluk 15 bin lirayı buluyor. Ama en yüksek Alaçatı’da. Kiralar 50 bin liraya kadar çıkıyor.”