Gündem YDS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Sınav yerleri açıklandı mı?

YDS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Sınav yerleri açıklandı mı?

Paylaş
YDS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Sınav yerleri açıklandı mı?

YDS/3 başvuruları 2-10 Ekim tarihleri arasında alındı. Şimdi on binlerce kişiyi sınav heyecanı sarmış durumda... 2 Aralık'ta gerçekleşecek sınav için adaylar sınav giriş belgesinin açıklanmasını bekliyor. Peki, YDS/3 sınav giriş belgesi ne zaman açıklanır?

YDS/3 sınavına bugün itibarıyla 11 gün kaldı. On binlerce aday sınav hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da sınav giriş belgelerinin açıklanmasını bekliyor. Adayların sorduğu soru "YDS sınav giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? Sınav yerleri açıklandı mı?" şeklinde...

Haberin Devamı

YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) giriş belgesi için verilmiş bir tarih yok. Sınav giriş belgeleri genellikle sınava 10 gün kala açıklanıyor. Bu geşlişme göz önünde bulundurulduğunda sınav yerlerinin yarın belli olması bekleniyor.

DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.