Gündem YEAŞ Genel Müdürü'ne 'Facebook'tan tehdit

YEAŞ Genel Müdürü'ne 'Facebook'tan tehdit

Paylaş
YEAŞ Genel Müdürü'ne 'Facebook'tan tehdit

Yeniköy Elektrik Üretim A.Ş. (YEAŞ) Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, internette adına bilgisi dışında açılan sosyal paylaşım sitesi 'Facebook' sayfasında kendisine hakaret edilip, 'ölüm' tehditi mesajları yazıldığını ileri sürüp, savcılağa suç duyurusunda bulundu

YEAŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül, bugün sabah özel kalem müdüründen adına Facebook’ta hesap açılıp, küfür ve tehdit içeren mesajlar yazıldığını öğrendi. Gül, internetteki söz konusu sayfayı açınca, "Santralin çiftlik olmadığını herkes görecek. Sana 7 iş günü müsaade dayı. Sen Ebru’yu sahipsiz sandın herhalde. Tüm Türkiye’ye Ebru’nun sahipsiz olmadığını göstereceğim. Bir mermi sana bir mermi bana oğlum, adaletliyimdir. Hayattan bir beklentim kalmadı artık. Şimdi İbrahim Bey, sana diyeceklerim var, belliki sen bu koltuğu sevmişsin belli, verdiğin pozdan. Hadi, diyelim beni sürgün ettin anladık. Peki, karımı namusumu Kütahya’ya sürerken kimin dolduruşuna geldin? Bak kardeş, bu hayatta yaşıyorsam, sağsam eşim Ebru’nun sayesinedir. Hiç kimse benim namusumu -eşimi, ailemi annesinden, babasından, kardeşinden ayıramaz. Senin gibi ....lerin tek bildiği şey, koltuk makam, ünvan. Sen ancak önünde el pençe divan duran yalakalarına hükmedebilirsin. Beni sürgün etmeden önce bir kere olsun beni çağırma ihtiyacı duydun mu? Sen gelecekseksin 15 yıldır çalışan Muğlalı personelini sürgün edeceksin ben de buna gözyumacağım. Senin için yakacak mermim olmayacak. Bak dayı. havlayan it ısırmazmış. Sana 7 iş günü müsade. Eğer ki eşimin tayini 7 gün içinde durmasın, kendini ya ananın .............ya da kendine zırhlı bir araç al. Ne biliyim işte çelik yelek falan giy...Biz de namus sokak ortasında satılmıyor, dayı. Daha benim karımın tayinini zorla yapacak ...........çıkmadı, şayet biri çıktığını ima ediyorsa ben onu ......." yazılı olduğunu görüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"KENDİNİ DEŞİFRE ETMİŞ"

YEAŞ Genel Müdürü Gül, facebook adresindeki mesajları yazan kişinin teknik takip sonucu belirleneceğini belirterek, "Ancak, bunu yapan kişi, eşinin ismini mesajda yazarak kendini zaten deşifre etmiş. Yatağan Termik Santrali çalışanı bir kişi. Bu arkadaşımızın bazı sorunları var. İş yerinde çıkarttığı huzursuzluklar nedeniyle hakkında işlemler yapılmış ve tayini başka bir bölgeye çıkartılmış. Kendisi bu durumun kasıtlı yapıldığını düşünüyor olmalı ki bizleri tehdit etmeye başladı" dedi. Gül, kendisinin başka bir facebook hesabı bulunduğunu da belirtti.

Öte yandan söz konusu facebook hesabı, Gül’ün savcılığa yaptığı şikayetin ardından kapatıldı.

Cavit YILDIRIM/ YATAĞAN, (Muğla) (DHA)