Yemek pişirirken sık yapılan 7 hata

Bazen bilmeden yemek pişirirken çok beklenen bir yemeğin büyük bir hayal kırıklığına dönüşmesine neden olabilecek sorunlar yaratırız.

27 Ekim 2021, Çarşamba 15:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
PİŞİRME ÖNCESİ TARİFE BAKMAMAK

PİŞİRME ÖNCESİ TARİFE BAKMAMAK

Malzemeleri alıp pişirmeye başlamak kolaydır, ancak malzemeleri toplamadan önce tarifinizi baştan sona okumalısınız. 

Çoğu pişirme hatası, kek hamuruna oda sıcaklığında tereyağı yerine soğuk tereyağı eklemek gibi bir ayrıntı göz ardı edildiğinde meydana gelir - bu küçük fark pastanızın kuru ve topaklı olmasına neden olabilir.

  • Önce tarifin tamamına göz atın ve pişirmeden önce yapmanız gerekenleri (bitkileri doğramak gibi) ve yemek pişerken yapabileceğiniz şeyleri (garnitürü hazırlamak) arayın. 
  • Pişirmeye başlamadan önce tüm malzemelerinizi çıkarın ve tartın, ardından tarifi oluştururken onları arama ve ölçme dikkatiniz dağılmadan kolayca ekleyebilirsiniz. 
  • Başlamadan önce doğru boyutta kek kalıbına veya kızartma tavasına sahip olduğunuzdan emin olun veya işe yarayacak bir eşdeğer bulun.

TAVAYI AŞIRI DOLDURMAK

TAVAYI AŞIRI DOLDURMAK

Bir tencerenin tüm sıcak yüzeyini yiyecekle kaplarsanız, ısıyı hapseder ve buhar oluşturur. 

Bu, istediğiniz esmerleşmeyi almanızı engelleyecek ve sonunda ıslak bir kütle elde edeceksiniz.

Küçük partiler halinde pişirin. Fırını düşük bir sıcaklığa ayarlayın ve geri kalanını pişirirken pişmiş yiyecekleri fırına dayanıklı bir tabağa koyun. • Yiyecekleri daha eşit şekilde yaymak için iki tava kullanın.

TAVAYI ÖNCEDEN ISITMAMAK

TAVAYI ÖNCEDEN ISITMAMAK

Tavayı önceden ısıtmanız gerekir, böylece meyve sularını kapatacak ve yiyecekleri kızartacak kadar sıcak olur. Soğuk bir tava da yemeğin üzerine yapışmasına neden olur ve bu da herhangi bir şeyi sote etmeye çalışırken sorun yaratır.

  • Kızartma yağını eklemeden önce tavayı birkaç dakika yüksek ateşte ısıtın. Yüzeyin yeterince sıcak olup olmadığını, üzerine birkaç damla su damlatarak anlayabilirsiniz - eğer hızla sıçrayıp buharlaşırlarsa, tava yağı eklemek için yeterince sıcaktır. 
  • Parlayıp dalgalandığında et veya balığı ekleyin. 
  • Yapışmaz tavalar için, boş sıcak tavadan toksinlerin salınmasını önlemek için ısıyı açmadan önce yağı ekleyin.

MAKARNAYI KÜÇÜK TENCEREDE PİŞİRMEK

MAKARNAYI KÜÇÜK TENCEREDE PİŞİRMEK

Kaynar suya yiyecek eklediğinizde, su sıcaklığını hemen düşürür. Az suya çok miktarda yiyecek eklerseniz kaynamayı durdurur. Bu, pişirme sürecini değiştirir ve makarnanızın tadı nişastalı hale gelebilir.

Chicago'daki Blackbird restoranında mutfak şefi Mike Sheerin, fasulye veya fesleğeni yeterince sıcak olmayan suda haşlamaya çalışırsanız, kahverengiye dönebileceğini söylüyor.

  • Bol su ve daha büyük bir tencere kullanın. Bir kilo makarna için, hızlı kaynayan suyla doldurulmuş en az beş litrelik bir tencere kullanın .

YAŞ YEŞİLLİKLERİ SOTELEMEK

YAŞ YEŞİLLİKLERİ SOTELEMEK

Yeşilliklerinizin üzerindeki fazla su tavada buhar oluşturarak ıspanak gibi sebzeleri iştah açıcı ve lapa lapa bırakır. Yaprakların üzerindeki su da kızgın yağın tükürmesine ve sıçramasına neden olur

  •  Bir salata döndürücü kullanın. 
  • Yeşilleri döndürün, suyu dökün, yeşillikleri atın ve tekrar döndürün.
  • Yeşillikleri eklemeden önce tava çok sıcak olana kadar bekleyin.
  • Sadece bir veya iki dakika sotelenmeye ihtiyaçları var.

TAZE OTLARI YERİNE KURU BAHARATLARI TERCİH ETMEK

TAZE OTLARI YERİNE KURU BAHARATLARI TERCİH ETMEK

Bir tarif bir çorba kaşığı taze kekik isterse, ancak kuru kullanırsanız, yemeğin lezzetine baskın çıkarsınız. Kekik ve tarhun (diğerlerinin yanı sıra) kurutulduğunda daha yoğun bir tat kazanırken, fesleğen ve maydanoz kuruduktan sonra güçlerinin çoğunu kaybeder.

Kokulu kuru otlar için, tarifin istediği taze ot miktarının yaklaşık üçte birini kullanın. Ekstra hafif kuru otlar için biraz daha ekleyin. 

Hangi bitkinin kokulu veya hafif olduğundan emin değilseniz - bir tarif, pişirmenin başlangıcında taze bir bitkinin eklenmesini isterse, muhtemelen kuruduktan sonra daha güçlüdür.

Yiyecek içeri girdiğinde yağ yeterince sıcak değilse, çok fazla yağ emecek ve yağlı ve ağır hale gelecektir. Başarılı kızartma için yağın 180 derecenin üzerinde olması gerekir.

  • Kızartma için aspir, yer fıstığı, üzüm çekirdeği ve kanola yağları yüksek duman noktasına sahip oldukları için kullanın. 
  • Yağı ısıtın ve yağın yeterince sıcak olup olmadığını anlamak için bir kızartma termometresi kullanın.
  • Yağı test edin. Kızartmak istediğiniz şeyin küçük bir kısmını içine batırın ve yağ hazırsa hemen cızırdasın. 
  • Yağ yeterince sıcak olduğunda yaklaşık 10 saniye içinde kızarması gereken bir küp ekmek koyun.
  • Eğer bir hata yaparsanız ve yemeği çok erken koyarsanız, hemen geri getirin, yağın iyice ısınmasını sağlayın ve tekrar deneyin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER İnanılmaz yöntemler: Pirinç yemek dışında nerelerde kullanılır?