Dünya Yemen'de Cuma gösterileri başladı

Yemen'de Cuma gösterileri başladı

Paylaş
Yemen'de Cuma gösterileri başladı

Yemen'de düzenlenen cuma gösterilerinde, rejim taraftarları ile muhalif gruplar ayrı meydanlarda toplandı. Başkent Sana'da on binlerce gösterici eş zamanlı yapılan gösterilerde Cuma namazı kıldı.

Suudi Arabistan’da tedavi gören Yemen devlet başkanı Ali Abdullah Salih yanlısı gruplar, bugünkü gösterilerinde Salih’in dün akşam yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını kutlamaya devam etti.

Muhalifler ise Salih’in konuşmasındaki "diyalog" çağrısına itibar etmeyeceklerini ve artık diyalog kapısının Devlet Başkanı Vekili Abdu Rabbu Mansur ile açılabileceği görüşünü dile getirdiler.

Cuma namazı için 60. Cadde’de toplanan muhalifler, dün geceki kutlamaları "devletin ve milletin kaynaklarının israfı" olarak değerlendirirken, havaya ateş açılması sonucu hayatını kaybedenlerin hesabını kimin vereceğini sordu.

Bu arada, Devlet Başkanı Salih’in dün geceki ulusa sesleniş konuşması kutlamalarında 4 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Geç saatlere kadar süren havai fişek ve "uçaksavarlı" kutlamalar, başkent semalarında bir barut bulutunun oluşmasına sebep olurken, sevinç gösterileri "abartılı ve rejime sahte bağlılık gösterisi" olarak yorumlandı.

Salih, tedavi için Suudi Arabistan’a gitmesinden sonra ilk defa dün gece kameraların karşısına çıkmıştı. Yemen halkına seslenmesi başkentte coşku ile karşılanırken, Salih’in yanık yüzü, örtü ve bandajlarla saklanan yaraları muhalif kesimde en çok konuşulan konular oldu. Salih yandaşları ise durumu, Devlet Başkanı’nın direnişi ve "hala süren karizması" olarak yorumluyor.

Haberin Devamı