Gündem Yeni Akit yazarı Nurettin Veren kalp krizi geçirdi

Yeni Akit yazarı Nurettin Veren kalp krizi geçirdi

Paylaş
Yeni Akit yazarı Nurettin Veren kalp krizi geçirdi

Yeni Akit gazetesinin yazarlarından Nurettin Veren kalp krizi geçirdi.

Sputnik'te yer alan habere göre; yoğun bakıma alınan Veren'in "bypass" olacağı ifade edildi.

Veren, geçtiğimiz günlerde kendisine ikram edilen bir kahve nedeniyle "zehirlendiğini" söylemişti. "Sayın Cumhurbaşkanımızın kim ya da kimler tarafından zehirlendiğimin ortaya çıkarılması için talimat verdiğini öğrendim. Bu beni çok mutlu etti" diyen Veren, "Vatikan-FETÖ ilişkisini üstüne gidince ve bazı bilgileri verince ertesi günü bunları yaşamam daha da ilginç. Demek ki birilerinin kuyruğuna daha fazla dokunmuşuz" ifadesini kullanmıştı.

NURETTİN VEREN KİMDİR?


Nurettin Veren, Ulusal Kanal'da yayınlanan Aydınlık Kürsü adlı programın eski yapımcısı ve Yeni Akit gazetesi yazarı.

Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerden biri olan Veren, 2005 yılında Fethullah Gülen'i CIA ile ortaklık etmekle ve Türkiye'nin aleyhinde çeşitli faaliyetlerde bulunmakla suçladı. Bu iddialarından sonra kamuoyunda tanınmış ve 1 Kasım 2005 tarihinde İşçi Partisi İstanbul il başkanlığındaki törende Doğu Perinçek'in de bulunduğu bir törenle partiye katıldığı basına yansıdı. Ancak 2016 yılında çeşitli yerlerde herhangi bir partiye üye olmadığını ifade etmiştir.

İşçi Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Ulusal Kanal adlı TV kanalında yayınlanan, yapımcılığını kendisi yaptığı Aydınlık Kürsü adlı programda ve İşçi Partisi'nin haftalık dergisi Aydınlık'ın, aynı yılın Aralık ayındaki 3 sayısında dile getirmiştir. Veren, CIA ile işbirliği yaptığını iddia ettiği Gülen Hareketi ile mücadele etmektedir. Nurettin Veren, Fethullah Gülen'in amacının polise ve diğer kurumlara olduğu kadar, orduya da sızmak olduğunu iddia etmişti.

Veren, 9 Şubat 2016'da Yeni Akit gazetesinde yazmaya başlamıştır.