Yaşam Yeni Android Virüsü QuadRooter keşfedildi!

Yeni Android Virüsü QuadRooter keşfedildi!

Paylaş
Yeni Android Virüsü QuadRooter keşfedildi!

Android işletim sistemindeki yeni bir güvelik problemiyle daha karşınızdayız.

QuadRooter 900 milyon cihazı etkisi altına almış olabilir!

Toplamda 900 milyon akıllı telefon ve tablet bilgisayarın tehlike altında olduğunu dile getiren güvenlik şirketi, başta Samsung Galaxy S7 gibi güncel modeller olmak üzere, güvenli olarak lanse edilen BlackBerry DTEK50 gibi akıllı telefonları da tehdit ediyor. Yani virüs eski bir Android sürümünden kalma değil.

Haberin Devamı

Rahatsız edici olan nokta ise söz konusu zararlı yazılımın aktifleşmesi için kullanıcıların herhangi bir izin vermesinin gerekmemesi. Yani QuadRooter isimli virüsü içerisinde barındıran bir uygulama kurduğunuzda, virüs kendiliğinden aktifleşiyor. Cihazın root yetkisinin olup olmaması bile önemli değil.

Henüz QuadRooter isimli virüsün neler yapabileceği tam anlamıyla bilinmiyor. Kişisel verilerin güvenliği konusunda olumlu veya olumsuz bir açıklama yapılmıyor. Fakat Qualcomm firmasının da bu virüsü bildiğini açıklaması, olayın boyutunu gözler önüne seriyor.

An itibariyle Android işletim sisteminde bilinen üç büyük güvenlik açığının en son yayınlanan Android güvenlik güncellemesinde giderildiği biliniyor. Eylül ayında yayınlanacak yeni bir güncelleme ile bu virüsün etkisiz hale getirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Diğer yandan QuadRooter Scanner isimli ücretsiz uygulamanın yayınlandığını da belirtelim. Eğer akıllı telefonunuzun güvenliğinden endişe ediyorsanız, buradaki uygulama ile Android cihazlarınızı tarayabilirsiniz..

Pokemon GO bir ayın sonunda bakın ne kadar kazandırdı!