Gündem Yeni askerlik sistemi ne zaman gelecek? İşte askerlik ile ilgili Bakan Akar'dan son açıklama

Yeni askerlik sistemi ne zaman gelecek? İşte askerlik ile ilgili Bakan Akar'dan son açıklama

Paylaş
Yeni askerlik sistemi ne zaman gelecek? İşte askerlik ile ilgili Bakan Akar'dan son açıklama

Yüz binlerce kişi askerliğin düşmesini ve bedelli askerlikten yararlanmak istiyor. Bu nedenle hemen hemen her gün silahaltındakiler ve askere gidecek olanlar "Yeni askerlik sistemi ne zaman gelecek?" diye sorguluyor.

Yüz binler deyim yerindeyse yeni askerlik sistemini iple çekiyorlar. Bu nedenle konu her gün gündem oluyor. Askerde olanlar veya askere gidecek olanlar konu hakkındaki son açıklamaları araştırarak "Yeni askerlik sistemi ne zaman gelecek?" sorusunu yöneltiyor.

Haberin Devamı

Yeni askerlik sistemi hakkında açıklama son olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Sivil memurların katkılarının herkes tarafından çok iyi bilindiğini belirten Bakan Akar, "Bir taraftan bize verilen görevleri yerine getirirken diğer taraftan da bu görevlerin ifasına çalışan sivil, asker tüm arkadaşlarımızın refahı için çalışmak bizim asli görevimizdir." diye konuştu.Yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bakan Akar, "Hiçbir zaman hiç kimsenin önü tıkanmıyor. Er olarak başlayacak genç arkadaşlarımız, uzman olacak, kriterleri yerine getirdiği zaman astsubay olacak diğer kriterleri yerine getirince subay olacak sonrasında general olacak. Hiçbir engel yok. Önemli olan bireyin çalışması, kendini geliştirmesi ve katkısı yani performansı" dedi.

Haberin Devamı