Gündem Yeni askerlik sistemi seçimden önce mi gelecek? Askerlik süresi ne zaman düşecek?

Yeni askerlik sistemi seçimden önce mi gelecek? Askerlik süresi ne zaman düşecek?

Paylaş
Yeni askerlik sistemi seçimden önce mi gelecek? Askerlik süresi ne zaman düşecek?

Seçimler yaklaşırken toplumun Meclis'ten geçmesini beklediği üç konu var. Birincisi 3600 ek gösterge ikincisi EYT ve diğeri de yeni askerlik sistemi... Silahaltına alında olan ve yakın dönemde askere gidecek olanların en çok ilgilendiği konu ise yeni askerlik sistemi... Yüz binler sık sık "Askerlik süresi ne zaman düşecek?" diye soruşturuyor.

Yeni askerlik sistemi için her geçen gün heyecan katsayısı artıyor. Yüz binler askerlik süresinin düşmesini ve nihai sonucun açıklanmasını istiyor. Bu nedenle gözler sürekli olarak hükümetin açıklamalarında... Konuya ilişkin son ise dün AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan geldi.

Haberin Devamı

13 ŞUBAT 2019: "ÇALIŞMALAR TAM NOKTAYA ULAŞMADI

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yaptığı açıklamada "Askerlikle ilgili teknik çalışmalar da henüz tam bir noktaya ulaşmadı. Ulaştıktan sonra Meclis olarak biz gerekli çalışmaları yapabiliriz. Seçimden önce yetişmesi çok mümkün değil. Çünkü Meclisin çalışma takvimi şu an itibarıyla dolu." diye konuştu.

12 ŞUBAT 2019: İLK TASLAK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULDU

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, bilgilendirme toplantısında yeni askerlik sistemi konusunu da değindi. Aktop "Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olarak ise; çalışmamızın ilk taslağı Kabine Toplantısında Sn. Cumhurbaşkanımıza sunulmuştur. Çalışmalarımız, diğer Bakanlıklar/Kurumlarla koordineli olarak devam ediyor. Maksadımız, Toplumdan geniş bir kabul görecek, tüm ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak dengeli bir sistem teşkil etmektir. Önümüzdeki günlerde çalışmalar Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. Sonuçlar müteakiben kamuoyuyla paylaşılacaktır." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı