Ekonomi Yeni bir rönesans yaşanıyor

Yeni bir rönesans yaşanıyor

Paylaş
Yeni bir rönesans yaşanıyor

Davos'ta, 'Finansal Kriz Sonrası: Sonuçları ve Alınan Dersler' konulu panele katılan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, krizi yaratan sistemi eleştirdi

SİSTEM GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Haberin Devamı

Akkurt, Türkiye ve birkaç başka ülke dışında hiçbir ülkenin, ekonomide işler yolunda giderken, mali sistemi ve sistemin riskleri sürekli yükselten yapısını sorgulamadığını belirtti. Akkurt, artık sistemin gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK VERDİ

Mali sektörde risk yönetimi sistemlerinin, sermaye ve nakit desteği ile iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Ziya Akkurt, Türkiye’yi örnek gösterdi. 2001 krizi sonrası Türkiye’deki bankacılık sisteminin etkin gözetim ve denetim altına girdiğini bildiren Akkurt, “Krizden büyük ders çıkardık. Sermaye yeterliliğinde uluslararası standart yüzde 8 iken ülkemizde yüzde 12’dir. Gereken de budur” dedi.

GELİR UÇURUMU KAPANMALI

Ziya Akkurt kriz sonrası için şöyle konuştu: “Ben dünyayı şu anda yeni bir Rönesans’ın (yeniden doğuş) başında görüyorum. Her şey değişiyor. Değişim finansta başladı ve tüm dünyaya yayılıyor. Asya’ya yöneliyor. Refah, batıdan Asya’ya ve gelişmekte olan ülkelere kayıyor.” Akkurt ayrıca, dünya ekonomisinde büyük dengesizlikler olmaması için ülkeler arası gelir uçurumunun kapanmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı