Spor Yeni Cüneyt Çakırlar gelecek

Yeni Cüneyt Çakırlar gelecek

Paylaş
Yeni Cüneyt Çakırlar gelecek

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, yazarımız Deniz Çoban’a konuştu: Yeni Çakırlar gelecek

Geçtiğimiz hafta Kocaeli İl Hakem Kuruluna atanan Özgür Karadeniz’in, Cüneyt Çakır, Süleyman Abay ve diğer hakemlerle ilgili sosyal medyada hakaret içeren paylaşımlarının olduğu yazmıştım. Namoğlu da bu konu ile ilgili soruşturma başlattığını bizzat tarafıma iletmişti. Sayın Başkan dün beni arayarak soruşturmayı tamamladığını ve ilgili kişiyi görevden aldığını iletti. Kendisine teşekkür ettim. Böyle bir konuda gösterdiği hassasiyet için bu sütunlarda da tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Başkanı yakalamışken, sohbet uzadı...

Önce Cüneyt Çakır’ın bu hafta Şampiyonlar Ligi’nde yönettiği, iki kırmızı kartın çıktığı Manchester City maçındaki performansını sorduk: “Zor maçın altından iyi kalktı. Ben yönetimini çok beğendim. Cüneyt’le maçtan sonra görüştüm, gözlemcisi de yönetiminden çok memnun kalmış. Maçın gözlemcisi Zdravko Jokic benim çok eski dostum. Maç sonu Cüneyt ile birlikte çekildikleri fotoğrafı bana gönderdiler. Çok mutlu oldum.”

‘Derbide çok başarılıydı’

“Çakır size göre Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde nasıldı?” diye sordum. “Cüneyt bizim gözbebeğimiz, gururumuz” diyerek söze başladı. “Derbide yönetimi son derece başarılıydı. Ben kendisini yönetiminden dolayı kutladım. Jübilemi Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe-Galatasaray maçı ile yaptım.

Maça başlarken 25 dakika yönetir sonra bırakırım diye düşünmüştüm. Daha 10.dakikada ‘şu maçta adam attı gitti’ demesinler diye hemen maçı bırakıp sahadan ayrıldım. Öyle bir atmosfer vardı ki; sahada kalsam jübilemde kırmızı kart gösterecektim. Şunu söylemek istiyorum, bu maçların altından kalkmak kolay değildir. Cüneyt gibi bir dünya hakemimiz olduğu için gurur duyuyorum. ”

‘Yeni Çakırlar çıkaracağız’

“Zamana ihtiyacımız var. 3-5 aydan önce bazı konuları düzeltebilmemiz çok zor. Her şey alt üst olmuş. Eğer Türk futboluna 1-2 tane daha Cüneyt Çakır kazandıramazsam kendimi başarılı kabul etmem. 1-2 arkadaş var onlardan çok ümitliyim, yeni Cüneyt Çakır olabilirler”

Haberin Devamı