Siyaset Yeni kabinedeki tek kadın: Fatma Betül Sayan Kaya
Paylaş
Yeni kabinedeki tek kadın: Fatma Betül Sayan Kaya

Görevde kaldığı sürede eleştiri oklarının hedefi olan Sema Ramazanoğlu'nun yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Fatma Betül Sayan Kaya getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı ise Fatma Güldemet Sarı'nın yerine Mehmet Özhaseki oldu

AK Parti Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 65. Hükümet listesini saat 10.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sundu. Yıldırım, Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Beştepe'de yeni kabineyi açıkladı.

Haberin Devamı

64. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesinde iki kadın yer alırken, 65. Hükümet listesinde bir kadın bakan bulunuyor.

Fatma Güldemet Sarı

64. Hükümet'te Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı iken, 65. Hükümet'te bu görevi Mehmet Özhaseki üstleniyor. Görevde kaldığı sürede eleştiri oklarının hedefi olan Sema Ramazanoğlu'nun yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na Fatma Betül Sayan Kaya getirildi.

Sema Ramazanoğlu

Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’na yöneltilen cinsel istismar iddialarına ilişkin, "Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz" demişti. Sema Ramazanoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı tartışma ile de gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN DANIŞMANLIĞINI YAPIYORDU

2012 yılına kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan Fatma Betül Sayan Kaya, New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurdu.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih'te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu'nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. İş hayatına Satürn Mühendislik'te proje uzmanı olarak başladı. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı.

2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı.

Haberin Devamı

2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti.İ 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.