Bilim - Teknoloji Yeni MacBook Pro Duyuruldu
Paylaş
Yeni MacBook Pro Duyuruldu

Apple bugün, şimdiye kadar üretilen en ince ve hafif yeni MacBook Pro ’yu ve geleneksel işlev tuşlarını olağanüstü ve Retina kalitesinde bir Multi-Touch ekranla değiştiren Touch Bar adı verilen çığır açıcı arabirimi duyurdu

Yeni MacBook Pro, Apple’ın şimdiye kadar tasarladığı en parlak ve renkli Retina ekrana, TouchID’nin güvenlik ve rahatlığına, daha hassas tepki veren bir klavyeye, daha geniş bir Force Touchtrackpad’e ve iki kat daha geniş bir dinamik aralıkta çalışan ses sistemine sahip. Aynı zamanda, altıncı nesil dört çekirdekli ve çift çekirdekli işlemciler, bir önceki nesle oranla 2.3 kata kadar daha yüksek grafik performansı, süper hızlı SSD’ler ve dört adede kadar Thunderbolt 3 bağlantı noktasıyla bugüne kadar üretilen en güçlü MacBook Pro.

Touch Bar, kontrolün tamamen kullanıcıların parmaklarının ucunda olmasını sağlıyor ve sistemi veya üçüncü taraf uygulamaları da dahil olmak üzere Mail, Finder, Takvim, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X gibi çok sayıda uygulamayı kullanırken adapte oluyor. Örneğin Touch Bar Safari’deSekmeler’i ve Favoriler’i gösterebiliyor, Mesajlar’daemoji’lere kolay erişim imkanı sunabiliyor, Fotoğraflar’da resimleri düzenlemenin veya videolarda gezinmenin kolay bir yolunu gösterebiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyor.

Apple’ınWorldwideMarketing’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Philip Schiller, “Bu hafta, Apple’ın ilk dizüstü bilgisayarının 25. yılını kutluyoruz. Yıllar içerisinde her bir nesil yeni inovasyonlar ve beceriler sundu ve şimdi bu yepyeni nesil MacBookPro’nun bugüne kadarki en büyük ilerlememiz olması, harika bir zamana denk geldi,” diyor. “Şimdiye kadar ürettiğimiz en ince ve hafif pro dizüstü bilgisayarda bulunan çığır açıcı yeni Touch Bar, TouchID’nin rahatlığı, bugüne kadarki en iyi Mac ekranı, güçlü performans, geliştirilen ses teknolojisi, olağanüstü hızlı depolama ve Thunderbolt 3 bağlantısı ile, yeni MacBook Pro bugüne kadar üretilen en gelişmiş dizüstü bilgisayar.”

Bugüne Kadar Üretilen En İnce ve Hafif MacBook Pro

MacBook’larda kullanılan öncü inovasyon temelleri geliştirilerek tasarlanan yeni MacBook Pro, olağanüstü ince ve hafif, inanılmaz derecede sert ve yoğun bir dizüstü bilgisayar üretmeyi mümkün hale getiren yepyeni bir gövde tasarımına ve tamamen metalden üretilen unibody yapıya sahip. Yalnızca 14,9 mm inceliğinde olan 13 inç MacBook Pro, bir önceki nesle oranla yüzde 17 daha ince ve yüzde 23 daha az hacim kaplıyor. Üstelik, 1,35 kg hafifliğiyle bir önceki nesle oranla neredeyse 0,25 kg daha hafif. Yalnızca 15,5 mm inceliğinde olan yeni 15 inç MacBook Pro ise, geçmişe oranla yüzde 14 daha ince ve yüzde 20 daha az hacim kaplıyor. Yalnızca 1,8 kg hafifliğiyle bir önceki nesle oranla neredeyse 0,25 kg daha hafif.

Touch ID Şimdi Mac’te

Müşterilerin iPhone ve iPad’den tanıdıkları ve çok sevdikleri olağanüstü özelliklerden biri olan TouchID’nin rahatlığı ve güvenliği, şimdi güç düğmesine entegre edildi. Parmak izinizi MacBookPro’nuzdaTouchID’ye kaydettiğinizde, tek bir dokunuşla Mac’inizin kilidini hızlı bir şekilde açabilir, kullanıcı hesapları arasında geçiş yapabilir ve Apple Pay ile internetten güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Touch ID, parmak izinizin hızlı ve doğru bir şekilde okunmasını sağlar ve çok gelişmiş algoritmalar kullanarak parmak izinizi yeni Apple T1 çiptekiSecure Element ile eşleştirir.

Apple’ın En Parlak, En Renkli Dizüstü Bilgisayar Ekranı

Şimdiye kadarki en iyi Mac ekranı, daha göz alıcı, daha da fazla detay gösteren. Ve hiç olmadığı kadar canlı görünen görseller sunar. Yeni MacBookPro’nun 0,88 mm inceliğindeki MacBook ekranları kadar ince olan. 500 nit parlaklığa sahip Retina ekranı, olağanüstü bir şekilde bir önceki nesle oranla yüzde 67 daha parlaktır. Yüzde 67 daha fazla kontrasta sahiptir ve geniş renk yelpazesini destekleyen ilk Mac dizüstü bilgisayar ekranıdır. Üstelik güç tasarrufu sağlayan daha geniş piksel aralığı, değişken yenileme hızı. Ve güç verimliliği daha yüksek LED’ler gibi özellikler sayesinde, ekran eskisine oranla yüzde 30 daha az enerji tüketir.

Bugüne Kadar Üretilen En Güçlü MacBook Pro

Güçlü işlemciler, en gelişmiş grafik teknolojileri, olağanüstü hızlı SSD’ler, yüksek hızlı bellek. Ve gelişmiş termal mimari, önemli ölçüde daha ince bir gövdede. Olağanüstü profesyonel bir performans sunar. eDRAM özelliğine sahip altıncı nesil çift çekirdekli Core i5, eDRAM özelliğine sahip çift çekirdekli. Core i7 ve dört çekirdekli Core i7 Intel işlemciler, bir yandan enerji tasarrufu yaparken diğer yandan profesyonel seviyede işlemci performansı sunar. Yeni 15 inç MacBook Pro, bir önceki nesle oranla 2,3 kata kadar daha yüksek performans sunan. Güçlü harici grafik teknolojisi RadeonPro’ya; 13 inç MacBook Pro ise önceki nesle oranla iki kata kadar daha hızlı Intel IrisGraphics’e sahiptir. Tüm modeller, 3 GBps’nin üzerinde sıralı okuma hızları sunan SSD’lere ve veri aktarımını. Şarj özelliğini ve iki kat daha fazla bant genişliğini tek bir bağlantı noktasında birleştiren Thunderbolt 3 teknolojisine sahiptir. Bu sayede kullanıcılar 5K ekranın keyfini çıkarabilir ve MacBookPro’larını tek bir kabloyla şarj edebilirler.

Yeni MacBook Pro Aynı Zamanda Aşağıdaki Özelliklere Sahiptir:

• Çok daha büyük Force Touchtrackpad’ler. 13 inç MacBookPro’da yüzde 46, 15 inç MacBookPro’da ise iki kat daha geniş.
• İkinci nesil kelebek tipi mekanizmaya sahip klavyeyle daha hassas tepki alacağınız, daha rahat yazma deneyimi;
• İki kat daha geniş dinamik aralık ve geliştirilmiş bas sayesinde hoparlörlerden daha yüksek sesle, daha gerçekçi ses çıkışı;
• Siri entegrasyonu, Evrensel Pano, web’de Apple Pay ve en sevdiğiniz anılarınızı yeniden keşfetmenize. Arşivinizi düzenlemenize ve bir profesyonel gibi muhteşem fotoğraflar. Çekmenize yardımcı olan Fotoğraflar uygulaması gibi yeni özelliklerle dünyanın en gelişmiş masaüstü işletim sistemi olan macOS Sierra.

Fiyatlar ve Bulunabilirlik

• 3.1 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.0 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe. Ve 256 GB flash depolamaya sahip 13 inç MacBookPro’nun başlangıç fiyatı 5999 TL ve bugün satışa sunuluyor.
• 3.3 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.9 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 işlemciye, 8 GB belleğe. Ve 256 GB flash depolamaya sahip. Çığır açıcı Touch Bar ve Touch ID özellikleriyle gelen 13 inç MacBookPro’nun başlangıç fiyatı 7199 TL. Ve iki ila üç hafta içerisinde satışa sunulacak.

• 3.5 GHz Turbo Boost hızlara çıkabilen 2.6 GHz dört çekirdekli Intel Core i7 işlemciye, 16 GB belleğe. Ve 256 GB flash depolamaya sahip.

Çığır açıcı Touch Bar ve Touch ID özellikleriyle gelen 15 inç MacBookPro’nun başlangıç fiyatı 9499 TL. Ve iki ila üç hafta içerisinde satışa sunulacak.

CoDInfiniteWarfare Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Haberin Devamı