Malatya Yeni Malatyaspor, Sergen Yalçın ile anlaştı

Yeni Malatyaspor, Sergen Yalçın ile anlaştı

Paylaş
Yeni Malatyaspor, Sergen Yalçın ile anlaştı

Yeni Malatyaspor, Sergen Yalçın ile anlaştı

Taha AYHAN / MALATYA, (DHA) - Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor'un Erol Bulut'tan sonra yeni teknik direktörü Sergen Yalçın oldu. Aktif olarak kariyerine Alanyaspor teknik direktörü olarak devam eden Sergen Yalçın, sarı- siyahlı kulüple anlaşma sağladı.
Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu 48 puanla 5'inci sırada kapatan Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. Tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final oynayan Malatya temsilcisinde Erol Bulut, kendi sahasında Galatasaray'a 5-2 yenildikleri maçın ardından yönetimle anlaşarak teknik direktörlük görevinden istifa etmişti. Ligin bitimine 4 hafta kala Bulut'un yerine sarı-siyahlı takımın sportif direktörü Ali Ravcı getirildi. Yeni Malatyaspor, Ravcı ile birlikte ligde çıktığı 4 maçın 3'ünde galip gelerek başarı sağladı. Yönetimi memnun eden Ravcı'nın bu başarısı taraftarlarda da bir heyecan oluşturdu. Camiada, Yeni Malatyaspor'un başına getirilmesi beklenen Ziya Doğan, Okan Buruk, Mustafa Denizli, Hamza Hamzaoğlu ve Sergen Yalçın gibi isimler yer aldı. Sergen Yalçın ile görüşmelerini sürdüren Yeni Malatyaspor yönetimi, 49 yaşındaki teknik direktör Sergen Yalçın ile 2 yıllık anlaşma sağladı.
Evkur Yeni Malatyaspor Kulübü, kongresini Battalgazi Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirdi. Tek aday olarak çıkan Adil Gevrek kongrede yaptığı konuşmada, teknik direktör konusunda Sergen Yalçın ile anlaştıklarını duyurdu.

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı