Siyaset Yeni Milli Eğitim Bakanı'ndan 'eskisi'ne kar tatili cevabı
Paylaş
Yeni Milli Eğitim Bakanı'ndan 'eskisi'ne kar tatili cevabı

Eski Milli Eğitim bakanı ve hükümetin ağır toplarından Hüseyin Çelik, 'kar tatilleri' ile eğitime ara verilmesini eleştirmişti. Çelik, bunun doğru olmadığını belirterek yapılan 'yanlış'tan il idarecileri ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı sorumlu tutmuştu. Nabi Avcı bugün eski bakan Hüseyin Çelik'e cevap verdi

Eskişehir'de bugün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve yurt genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin güvenliklerini dikkate alarak tatil kararı veren vali ve yöneticilere teşekkür eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,

Haberin Devamı

"10 günden beri Türkiye mevsim normalleri üzerinde pek çok vilayetimizde kış şartları yaşıyor.

Ben Sayın Hüseyin Çelik’in bu konudaki uyarısına teşekkür ederim, ama Milli Eğitim Bakanlığı kurumsal kültürü çok gelişmiş bir bakanlıktır.

'SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNCE GELİR'

Ben burada öncelikle bu şartları en ince detayına kadar değerlendiren bütün parametreleri hesaba katarak nihai kararları oluşturan sayın valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize, kaymakamlarımıza, ilçe milli eğitim müdürlerimize bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için çok teşekkür ediyorum.

Bizim önceliğimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin sağlığıdır, güvenliğidir; her şey ondan sonra gelir." dedi.

Haberin Devamı