Eğitim - Kariyer Yeni nesil dijital eğitim platformu

Yeni nesil dijital eğitim platformu

Paylaş
Yeni nesil dijital eğitim platformu

Çocukların teknoloji ve bilime bakışını değiştirerek kontrollü mobil cihaz kullanımını destekleyen Da Vinci Kids Mobil Uygulaması, çocukları geleceğe hazırlayan yeni nesil bir mobil dijital eğitim ortamı sunuyor

Dünyanın önde gelen çocuklara yönelik bilim odaklı TV kanallarından olan ve çocukların soft skill öğrenme ve STEM konularında eğitimine odaklanan Da Vinci Televizyon Kanalı, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve dünyada milyonlarca ebeveynden aldığı geri bildirimlerle kurguladığı Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması’nı Almanya Berlin’deki merkezinde tanıttı.

Çocukların sosyal yeteneklerini geliştirmelerinin yanı sıra tamamen teknoloji ve bilimi sevdirmek için hazırlanan Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması, çocuklara yeni nesil bir dijital eğitim ortamı sunarken, ebeveylerin de çocukları için hem güvenilir hem eğitici olan mobil eğitim uygulaması arayışına cevap veriyor.



Çocuklara bilgiyi, merak etmeyi ve yaratıcılığı aşılayan Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması, çocuklar için uzman editörler tarafından özenle seçilmiş, eğlendirirken öğreten 2 bin 500’den fazla eğitici programı çoklu dil seçeneğiyle sunarken çocukların dijital bilgilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Türkiye’de 2 ay gibi kısa bir sürede 30 bine yakın ebeveyn tarafından kullanılmaya başlayan Da Vinci Kids Mobil Uygulaması'nın hızla gelişen dijital çağın dinamizmi içinde çocukları geleceğe hazırlarken aynı zamanda hayallerine ulaşma cesareti kazandırdığını belirten Da Vinci Medya CEO’su Ferdinand Habsburg, Berlin’de gerçekleştirilen Da Vinci Kids etkinliğinde çocukların dijital eğitim ve mobil cihaz kullanımlarıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunurken yenilikçi ve global eğitim yaklaşımlarını şöyle aktardı:


'İYİ BİR EĞİTİM HER ÇOCUĞUN HAKKI'


"Her çocuğun iyi bir eğitime her yerden ve her istediği zamanda erişim hakkı olması gerektiğine inanan Da Vinci Kids, üretim ekonomisi odaklı tasarlanmış geleneksel eğitim sistemimizin dijital öğrenmeyi doğru şekilde beni

Dünyada YouTube kullanım alışkanlıklarının kısmen de olsa okulların yerini almaya başladığı günümüzde ebeveynlerin en büyük endişesi, çocuklarının dijital güvenliğini sağlayamamak ve kontrolsüz içeriklere ulaşmasının önüne geçememek oluyor. Bugün dünyada çocuklar için dijital anlamda çok fazla kaynak var, ancak bu kaynakların yönetimi, denetlenmesi gibi önemli hususlar hala tatmin edici düzeyde değil. Ebeveyneler artık devletlerin eğitim üzerindeki politikalarını takip etmek yerine özel ve dijital platformlarda buldukları eğitim fırsatlarıyla açığı kapatmaya çabalıyorlar.

Da Vinci Kids, bu talep ve arz boşluğu içinde geleceğin eğitim sisteminin bel kemiğini oluşturacak video tabanlı (VoD) eğitim içerikleri geliştirirken Almanya, ABD ve Japonya'daki eğitim sistemini etkileyen eğitim teorisine ve pratiğine önemli katkılarda bulunan Alman filozof ve dilbilimci Wilhelmvon Humboldt’ın eğitim yaklaşımlarından faydalanıyor.


GELECEĞİN MESLEKLERİ STEM İLE ŞEKİLLENECEK


Mckinsey Global Institute’nin gerçekleştirdiği Jobs Lost, Jobs Gained Araştırması’na göre gelecekte, çocuklarımızın yüzde 65'i bugün henüz var olmayan mesleklerde istihdam edecekler. Bugün küresel olarak ortak tek müfredat olan STEM (Science, Technology, Engineering ve Mathematics) konuları ve 7 milyar insanla konuşmanın küresel tek yeni dili olan Kodlama, Da Vinci Kids’in odaklandığı ana konuların başında geliyor.

Çocukları gerçek dünyanın sorunlarını çözmeleri için hazırlamaya çabalayan ve eğlendirerek öğrenimi beni


ÖĞRENME DENEYİMİNİ DEĞİŞTİRİYOR


Dünya genelinde dijital eğitim uygulamalarına hem soft skill hem STEM konularında yüksek bir talep var. Gelecekte, çocukların ödevlerini videolar, oyunlar ya da benzeri yazılı

Dünyanın önde gelen VoD (Video on Demand) tabanlı içerik sağlayıcılarından Da Vinci Televizyon Kanalı’nın içerik uzmanları, eğitimde teknolojinin gelişmesi ile öğretmenlerin zamanlarını geçirme biçimlerinin de değişeceğini belirttiler. Yazılım uygulamalarının ister küçük ister büyük ölçekte olsun, çocukları otomatikleştirebileceğinin altını çizen Da Vinci Kids’e göre ideal eğitim sistemi, dijital ortamlarla uyum içinde çalışan yenilikçi stratejik düzenlemelerin yapılmasından ve insani ve duygusal etkileşimlerle yeni nesil öğretmenlerin daha da özgürleştirilmesinden geçiyor.


Da Vinci Medya CEO’su Ferdinand Habsburg, Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması’nı firmanın Almanya Berlin’de yer alan merkezinde gerçekleşen bir etkinlikle Türk basın mensuplarına tanıttı.

Bugünkü okullar, yakın zamanda çocuklarımızın bu dijital dönüşüme ayak uydurmasını sağlayacak ya da MOOC (Massive Open Online Courses - Herkese Açık Online Eğitim) gibi öğrencileri küresel olarak birbirine bağlayan ve geleceğin eğitim sistemi modellerine hızla geçemeyecekler. Üretim ekonomisi için tasarlanmış eğitim sistemimizin dijital öğrenmeyi doğru şekilde beni


MOBİL CİHAZLAR KÖTÜ ALIŞKANLIĞIMIZ MI?


Bugün, dev mobil cihaz üreticileri çocuklarda tablet ve mobil telefon bağlılığına yönelik ciddi çalışmalar yürütüyor, ebeveynlere çocuklarının mobil cihaz kullanımlarıyla ilgili daha fazla yenilikçi araç sunmak için yarışıyorlar. Silikon Vadisi Ebeveynleri çocuklarını, hayal gücünü teşvik eden ve oyunla öğrenmeyi destekleyen Montessori okullarına gönderiyor. Teknoloji ve mobil cihazlar artık hayatımızın önemli bir parçası ve önemli olanın hiç kullanmamak değil, doğru kullanmak olduğunu iyi anlamamız gerekiyor.

Günümüzde 'teknolojini doğru kullanımı' ve 'eğitimin' en büyük mücadele verdiğimiz alanlardan biri olduğunu belirten Habsburg, bu konuda sözlerine şunları ekledi; “Kendimizi geleceği daha iyi bir şekilde inşa etmek ve tasarlamak için sürekli geliştirmeliyiz. Çocuklarımıza makinalarla ya da yeni teknolojilerle rekabet etmeyi öğretemeyiz ancak değerlerini korumayı, inançlı olmayı, özgür düşünceyi, takım çalışmasını, başkalarını öne

Kendini sorumlu bir eğitim mecrası olarak tanımlayan ve çocuklar için tamamen güvenli ve reklamsız olan Da Vinci Kids, şaşırtıcı bili

Çocuklara istedikleri zaman istedikleri yerde öğrenebilmelerine imkan sunan Da Vinci Kids Mobil Uygulaması, AppleStore ve GooglePlay’den tüm tablet ve mobil telefonlara ücretsiz indirilebiliyor.


Haberin Devamı