Bilim - Teknoloji Yeni nesli de beğenmediler!
Paylaş
Yeni nesli de beğenmediler!

Sahip oldukları 8GB RAM'e rağmen, PS4 ve Xbox One, yine sınıfta mı kaldılar?

Xbox One ve PS4'ün çıkışı üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen, halen hangisinin daha iyi olduğu hakkındaki tartışma sürüp gidiyor. Birçok kullanıcı seçimlerini cihazların donanım özelliklerinden ziyade, ilgili cihaza özel ekstralara bakarak yaptı bile. Tabi illa ki donanım diye tutturanlar da yok değil ama iki sistemin de özellikleri birbirine çok yakın olduğu için net bir şey söylemek mümkün değil.

Ama Crytek gibi üst seviye grafik teknolojisi kullanan oyun üreticileri için PS4'ün sahip olduğu 8GB GDDR5 RAM ve Xbox One'ın 8GB DDR3 RAM'i yeni jenerasyon için yeterli değil. Sektörü yakından tanıyanların bildiği üzere, Crytek'ten Cevat Yerli, özellikle bir önceki jenerasyon konsolların gereğinden fazla piyasada kaldığını ve çok yetersiz olduklarını defalarca dile getirmişti. Bu sefer de Crytek'in Amerika'daki üssünden, Grafik Motoru İş Geliştirme Müdürü Sean Tracy, kendisine sorulan; "Yeni jenerasyon konsollar veri aktarımında dar boğaz yaşayabilir mi?" sorusuna, "8 GB'lık RAM kapasitesinin kolaylıkla doldurulabileceğine eminim." şeklinde cevap verdi.

Konuya bir örnek veren Tracy, Xbox One'ın sadece işletim sistemi için kendi içerisinde ayırdığı bir RAM miktarı olduğuna ve günün birinde 8 GB RAM'e tam ulaşılamamasının sorun yaratacağını dile getirdi. Her ne kadar iki konsol da bir önceki jenerasyonlarında bulunan 512MB RAM'i büyük ölçüde sollamış olsalar da Tracy'e göre oyun piyasası kısa sürede yeni jenerasyonlara sığamayacak...

Resimlerle: Dünden bugüne oyun konsolları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı