Ekonomi Yeni Opel Insignia ne zaman satışa sunulacak?

Yeni Opel Insignia ne zaman satışa sunulacak?

Paylaş
Yeni Opel Insignia ne zaman satışa sunulacak?

Opel’in D sınıfı otomobili Insignia yenilendi. Yeni Opel Insignia, markanın Astra ile başlattığı tasarım anlayışını sürdürecek. Henüz motor seçenekleri netleşmese de bu kez araçta 1.6 litre dizel-otomatik seçeneğinin satışın başladığı ilk gün kullanılacağı düşünülüyor.

Opel Vectra’nın yerini alan Insignia, ilk kez 2008 yılında tanıtılmıştı. 2009 yılında Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü alan araç bir kez daha iddialı geliyor. Aks mesafesi 92 mm uzatılarak daha da ferah bir iç mekan sağlanmış. Özellikle arkada sunulan diz mesafesinin çok arttığı düşünülüyor. Araç yenilenirken ismi de Insignia Grand Sport olmuş. Yeni Insignia Grand Sport daha uzun, yere daha yakın yapısıyla sedandan çok bir coupe gibi görünüyor.
Verimlilik yeni Opel Insignia geliştirilirken en önemli hedeflerden birisi olmuş. Kullanılan hafif malzemeler sayesinde araç büyümesine karşın eski modele göre 175 kg hafiflemiş. Böylece verimlilik dışında sürüş dinamiklerinde de gelişme bekleniyor.
Yeni Insignia Grand Sport sürüşü daha güvenli, daha rahat ve daha konforlu kılan birçok teknolojiyi de içerisinde barındırıyor. Astra’nın beğeni ile karşılanan Sürüşe Duyarlı LED Matrix ön far sistemini daha da geliştiren Opel mühendisleri, yeni Insignia için ikinci nesil IntelliLux LED Matrix farları ortaya çıkarmışlar. Yeni farlar daha hızlı, daha keskin ve daha güçlü. Uzun farları ise 400 metreye kadar aydınlatma sağlayabiliyor. Direksiyona ufak müdahalelerde bulunan Şerit Takip Sistemi, kritik bilgileri ön cama yansıtan yeni Head-up-Display Sistemi, 360 derece kamerası gibi teknolojiler, AGR sertifikalı premium koltuklar, ön ve arka koltuk ısıtması ve ısıtmalı ön cam gibi konfor özellikleri ile birleşiyor. Elbette son nesil bilgi-eğlence sistemi IntelliLink ile yeni Insignia sürücüsüne akıllı telefonlarla bağlantı imkânları da sunuyor.
Otomobilin içinde en küçük detaylara dikkat edildiği belirtiliyor. Gösterge paneli Astra modelini andırırken, sürücüye dönük ve yatay yerleştirilmiş bir yapıya sahip. Tasarım genel olarak verimlilik, keskinlik ve ferahlık hissi uyandırıyor. Arka taraftaki yolcular yeni tasarım ve oranlardan memnun olacağa benziyor. 490 ile 1.450 litre arasında değişen bagaj hacmi ise rekabetçi.


Yeni Opel Insignia’ya 4 çeker ve yeni şanzıman geliyor

Yeni Insignia Grand Sport’un sürüşünün en az görüntüsü kadar dinamik olması hedeflenmiş. Yeni model, 2017’de pazara sunulduğunda son nesil turbo motorlar ve şanzımanlar ile gelecek. Sürtünmesi azaltılmış, verimli sekiz ileri yeni otomatik vites öne çıkıyor. Öncelikle sadece dört çeker sistemlerle birlikte sunulacak bu yeni şanzıman konfora olumlu katkı sağlayacak. Yani Opel Insignia Grand Sport’un akıllı tork vektörleme yeteneğine sahip yeni dört çeker sistemi ise sınıfındaki en sofistike sistem.
Daha da geliştirilen FlexRide şasi, her sürüş tarzına göre uyum sağlayacak ideal sürüşün temelini sağlıyor. Sistem; amortisörleri, direksiyonu, gaz tepkisini ve otomatik vites seçeneğinde vites değiştirme noktalarını sürücünün belirlediği “Standard,” “Sport” ya da “Tour” modlarına uyumlu olarak değiştiriyor. Seçilen moda göre direksiyon ve gaz tepkileri değişiyor ve ESP daha geç ya da erken devreye giriyor. Mart 2017’deki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan yeni Opel Insignia’nın Türkiye’ye gelişinin gelecek yılın sonunu bulması bekleniyor.

Haberin Devamı