Spor Yeni sezon yeni kurallar!

Yeni sezon yeni kurallar!

Paylaş
Yeni sezon yeni kurallar!

Yeni sezon yeniliklerle başlıyor! Taraftarlar kendi takımları ve rakipleri kadar artık yürürlüğe girecek 'farklı' uygulamaları da ezberine yerleştiriyor

Süper Lig’de 2013-2014 sezonu bugün oynanacak Antalya-Erciyes maçıyla başlıyor. Ancak taraftarın aklı bu sezon sahadaki rekabet kadar kendisini de yakından ilgilendiren gelişmelerde. Çünkü stadın içinde de dışında da yenilikler bekliyor hepimizi.

- Elektronik bilet işine hız verildi, bu sezon uygulama yetiştiği yerden yürürlüğe girecek. Taraftarlar bilet alırken kimlik numarasını verecek, yaşanan istenmeyen olaylarda kişi tespiti kolaylaşacak. Ayrıca Avrupa’daki benzerleri gibi stadyumda alış-veriş imkanı tanıyan e-kartlar kulüpler tarafından satılacak. Elektronik bilete ve kamera sistemine geçmeyen kulüpleri ise ağır yaptırımlar bekliyor.

- Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’in, “Maçlar gece olunca işin içine içki de giriyor” çıkışının ardından önce gündüz maçları, sonra da alkol kontrol uygulaması gündeme geldi. Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da isteği ‘gündüz’ ama kulüpler ‘gece’ konusunda ısrarcı. O nedenle alkol kontrolü daha ön planda. Polis, tıpkı Kayseri’deki Süper Kupa maçında olduğu gibi şüphelendiği kişilere ‘üfletme’ yapabilecek, stada girişini engelleyecek. Kafa karıştıran nokta ise şüpheli tespitinin nasıl olacağı, alkol ölçümünün nasıl belirleneceği?

- İdeolojik ve siyasi slogan yasağı da bu sezon başlıyor! Bu tür eylemlerde bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Ancak ‘ideolojik’ ve ‘siyasi’ slogan tanımının tam olarak netleştirilmemesi, görev yapacak emniyet güçlerinin işini zorlaştırıp taraftarla karşı karşıya gelmelerine yol açacak.

- Müsabakalarda gözlemci polis görevlendirilecek. Ayrıca Spor Büro Amirliği, bundan sonraki süreçte daha aktif rol oynayacak.

- Başta İstanbul olmak üzere, Bursa, İzmir, Ankara ve Trabzon’daki maçlarda savcı görevlendirilecek. 6222 sayılı, yani, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hakkında özel olarak bilgilendirilen savcılar sezonla birlikte göreve başlayacak.

Haberin Devamı