Ankara Yeni sezonun ilk temsili 'Memleketim'

Yeni sezonun ilk temsili 'Memleketim'

Paylaş
Yeni sezonun ilk temsili 'Memleketim'

Yeni sezonun ilk temsili 'Memleketim'

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, yeni sezon açılışını yapacağı 'Memleketim' müzikalini 5 Ekim Salı günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde Antalyalı sanatseverle buluşturmaya hazırlanıyor.

Sahnelendiği günden bu yana sanatseverin büyük beğenisini kazanan eserin müzik düzenlemeleri Deniz Yıldız'a, metni ve rejisi Fatih Şanal'a ait. Tarih içinden süzülerek gelmiş zengin bir geleneğin ürünü olan ve klasik batı müziği orkestrasına uygun çok sesli düzenlenen türkülerimizin konu alındığı eserde Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetecek.

Anadolu'da yaşayan insanların asırlar boyunca süre gelen duyguları, düşünceleri, yaşamlarının çeşitli görünümleri ve kültürel değerlerinin türküler üzerinden yansıtıldığı 'Memleketim' müzikalinin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Gazal Erten ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

Soprano Semiha Derya Boran, Serap Demirhan Işık ve Tuğba Kubilay, tenor Burak Pektaş, bariton Ümit Burak Tekinay ve Emre Akyurt'un solist olarak sahne alacağı eser, Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında belirlenen hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilen oturma düzeni ve sanatçı dizilimi ile güvenli bir ortamda ve tek perde olarak gerçekleştirilecek.

Fiyatları 25, 50 ve 70 TL arasında değişen eserin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinin yanı sıra www.biletinial.com internet adresinden de temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı