Ekonomi "Yeni swift" Türkiye yollarında

"Yeni swift" Türkiye yollarında

Paylaş
"Yeni swift" Türkiye yollarında

Suzuki'nin B segmentindeki modeli "Yeni Swift", 30 bin 590 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, yeni Swift’in Suzuki için önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Savcı, ilk kez 1983 yılında Avrupa’da satışa çıkan Swift’in, geçirdiği 28 yılın ardından halen en çok ilgi gören modellerin başında yer aldığını belirterek, manuel ve otomatik vites olmak üzere 1,2 litre motor seçeneği ile tüketicilerin beğenisine sunulan yeni Swift’in manuel vites seçeneğinin 30 bin 590 lira, otomatik vites seçeneğinin ise 33 bin 400 liradan başlayan fiyatlar ile satışına başlandığını kaydetti.

Bu yıl yeni Swift için bin adet satış hedefi bulunduğunu dile getiren Savcı "Yeni Swift" ile hedeflerini kolaylıkla yakalayacaklarını belirtti.

Ali Savcı, "Suzuki olarak bu yıl Autoshow Fuarı’nda ziyaretçilerimizi, ’Yeni Swift’ modeli ile tanıştırdık ve yoğun ilgi gördü. Suzuki’nin genç, dinamik yüzünü ve yükselişini simgeleyen yeni Swift’in tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de büyük beğeni kazanacağına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Suzuki Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ural Hakverdi ise küçük otomotiv konusunda uzman olan Suzuki’nin B segmentindeki "güçlü" modeli yeni Swift ile ürün gamını çeşitlendirirken, Suzuki Türkiye olarak tüketicilerine yeni seçenekler ve modeller ile ulaşmak istediklerini kaydetti.

-YENİ SWİFT-

Verilen bilgiye göre, yeni Swift 1,2 litre motoruyla, 93 beygir güç ve 118 Newtonmetre maksimum tork üretirken yakıt konusunda da bir hayli "cimri" olarak tanımlanıyor. Manuel vitesle şehir içinde 100 kilometrede 6,1, şehir dışında 4,4 litre benzin tüketen yeni Swift’in karma yakıt tüketimi 5,0 litre, karbondioksit emisyonu ise 116g/km seviyesinde bulunuyor.

Araç, otomatik vitesle şehir içinde 6,8 litre, şehir dışında 4,9 litre ve karmada 5,6 litre yakıt tüketirken 129g/km karbondioksit emisyonuna sahip.
Donanımı ile de sınıfının iddialı araçlarından olan yeni Swift, ABS, ESP, çift ön hava yastığı, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları ve sürücü tarafı diz hava yastığı, ayak korumalı pedallar, 3 noktadan bağlantılı ELR tipi yüksekliği ayarlanabilir emniyet kemerleri ile satışa sunuluyor.