Antalya Yeni yıla güvenli girilecek

Yeni yıla güvenli girilecek

Paylaş
Yeni yıla güvenli girilecek

Yeni yıla güvenli girilecek

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Emniyekt Müdürlüğü, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmelerini sağlamak amacıyla geniş çaplı önlemler aldı. Yılbaşı gecesi il genelinde 5 bin 230 polis görev başında olacak.
Antalya'da polis, turizm kenti olması ve yılbaşı dolayısıyla karayolu, havayolu ve denizyolu ile Antalya'ya çok sayıda vatandaş ile yabancı turistlerin, yerli- yabancı sporcu kafilelerinin geleceğini göz önünde bulundurarak, önlemlerini buna göre aldı. Emniyet güçleri, yılbaşı kutlamalarının yoğun olarak yapılacağı eğlence mekanları başta olmak üzere il merkezinde Cumhuriyet Meydanı, Barlar Sokağı, Yat Limanı, Konyaltı Kent Meydanı, Muratpaşa Kent Meydanı, Lara Beach Park civarı vb. kategorideki tüm alanlar, mekanlar ve yerleri sürekli kontrol altında tutarak gerekli tedbirleri alacak. Kutlamalarda havai fişekç vb maddelerin ilgili kanunlar çerçevesınde ve izinli olmak kaydıyla kullanılmasına özen gösterilecek. Yeni yıl kutlaması bahanesiyle toplumda korku ve panik yaratacak hiç bir kanunsuz davranışa müsaade edilmeyecek.
Trafik birimlerince yılbaşı gecesi yapılacak kontrollerde, başta sürücülerin alkollü araç kullanımı, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşmasında büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek. Ayrıca, yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücülerin uygun yerlerde dinlenmeleri sağlanacak.
Vatandaşların, yeni yıl kutlamaları ve tatili dolayısıyla birkaç günlüğüne veya saatliğine de olsa evlerinden ve işyerlerinden ayrılacakları göz önünde bulundurularak, evden ve işyerinden hırsızlık olaylarına karşı ilgili merkez ve ilçe birimlerince gerekli tüm tedbirler alınacak.
Vatandaşların yılbaşı gecesi gerek meydanlarda, gerekse kapalı mekanlarda yapılacak kutlamalar esnasında olası kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, taciz vb olumsuz durumlarla karşılaşmamaları, yılbaşı öncesi ve sonrasında huzurlu ve güvenli bir şekilde alışverişlerini, ziyaretlerini ve kutlamalarını yapmaları ve ayrıca can ve mal emniyetlerinin sağlanması amacıyla, 31 Aralık yılbaşı gecesi il genelinde hali hazırda görev alacak 1076 personele ilave olarak yılbaşı tedbirleri kapsamında 1 Ocak Çarşamba günü sabahına kadar il genelinde toplam 4 bin 154 resmi, sivil, yaya ve motorize personel, ekip ve devriye görevlendirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesi toplam 5 bin 230 personelle görev başında olacak.

Haberin Devamı