Cumartesi Postası Yeni yılda yeni bir 'Sen' yarat

Yeni yılda yeni bir 'Sen' yarat

Paylaş
Yeni yılda yeni bir 'Sen' yarat

2020 yılı; karantinasıyla, maskesiyle, sosyal mesafesiyle, depremiyle, ekonomik zorlukları ve virüsüyle tam anlamıyla kaos ortamında savrulduğumuz bir yıl oldu. 2021’de temiz bir sayfa açmak, umutları yeniden yeşertmek, farklı ve mutlu bir ‘sen’ yaratmak istemez misiniz? Kim istemez ki? Öyleyse geçen yılı unutun ve yeni yıla umut dolu güzel bir enerjiyle başlamak için uzmanlarımızın önerilerine kulak verin. Bekir Saçar / bekir.sacar@posta.com.tr

Umutlu olalım

Yeşim Akıncı

Uzman Psikolog - Yazar

Yeni yıla girerken duygusal envanterimize göz atmakta fayda var. Yılın ilk günleri, bizlere kendimizi değerlendirmek, düşünmek için fırsat sunarken birkaç önerinin, yeni yılı umutla kucaklamamızda çok faydası olacak.

Yetinmeyi öğrenmeliyiz

  • Sağlıklı yaşamanın, nefes almanın ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlamak ve bunun için emek vermek.
  • Tesadüf diye bir şey olmadığını; iyi ya da kötü, yaşadığımız her tecrübenin yolumuz gereği yaşandığının farkına varmak.
  • Yetinmeyi bilmek ve kendi kendimize yetmeyi başarmak.
  • Sevmenin ve sevilmenin en büyük miras olduğunu unutmayalım.

Haydi hafifleyin

Taylan Kümeli

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı

Yılbaşı gecesi sofralar her zamankinden daha zengin olur. Bütün yıl sağlıklı ve titiz beslenenlerin bile “Bu dört günlük tatilde diyet yapılmaz ki” dediğinizi duyar gibiyim. İşte yıla fit girmek için detoks programı...

Gelsin tazelik...

  • Yeni güne aç karnına bir bardak sıcak su içine dilimlenmiş limon ekleyip içerek başlayın. Ardından bir su bardağı sıcak su, bir dilim limon, bir dilim elma, bir yemek kaşığı yeşil çayı beş dakika demleyin, bu karışımdan gün boyu için.
  • Kahvaltınız; bir su bardağı laktozsuz kefir, dört yemek kaşığı dondurulmuş vişne, bir-iki yaprak taze nane,bir tatlı kaşığı chia tohumunu blenderdan geçirip afiyetle yiyin.
  • Patates ve havuç dışında tüm kışlık sebzelerden bir tane doğrayıp içine üç yemek kaşığı karabuğday koyun. Yarım limon suyu ve kimyon ekleyin.

Özgürlük disiplin bir arada

Can Aydoğmuş

Astrolog - Yazar

yılı olacağı için, hepimizin birçok şeyi değiştirmemizi sağlayacak. Bunun asıl nedeni; 800 yıldan bu yana ilk kez 21 Aralıkta Jüpiter’le Satürn’ün ilk kez bu kadar yakın yan yana gelmesi.

Pozitif olalım

  • Özellikle mayıs ayı sonuna kadar olan dönem yapamadıklarımızı yapabilmemiz için kapı açacak.
  • Devamlı olumlu pozitif imojinasyonlar (kişinin yeni şeyler araması ve hayal dünyasına çeşitlilik katma çalışması) yapıp, hayatlarımızın nasıl olmasını istiyorsak o şekilde hayal etmeliyiz.
  • Önümüzdeki mayıstan yıl sonuna kadar olan dönemde çok uzun zamandır beklediğimiz çeşitli konularla ilgili çözümler olacak. Bu dönemde bol iyilik yapmamız çok önemli.

Evrensel yasaları öğrenin

Aynur Tümen

Kolaylaştırıcı yaşam koçu

Yeni bir başlangıç olarak kabul edilen yeni yıldan herkesin farklı beklentileri vardır. Siz de kendinizi, hayatınızı yenilemeyi, yeni hedeflere yelken açmayı istiyor ve bu hedeflere ulaşmak için kendinizi hazır hissediyorsanız şimdi bitişlerin ve başlangıçların zamanı.

Negatifliğe yer yok

  • Evrensel yasaları öğrenin ve hayatınıza uyarlayın. Hayat daha kolay ve neşeli olacaktır.
  • Bizler enerjiyle dolu varlıklarız ve titreşim yayarız. Neyi hayatımıza çekmek istiyorsak o frekansı titreştirmeliyiz.
  • Negatif düşünceler içeren cümleleri terk edin. Böylece frekansınız yükselir ve pozitif olayları daha kolay hayatınıza çekersiniz.

Haberin Devamı