Gündem Yeni Zelanda, Christchurch nerede? (Yeni Zelanda'da camiye korkunç saldırı)

Yeni Zelanda, Christchurch nerede? (Yeni Zelanda'da camiye korkunç saldırı)

Paylaş
Yeni Zelanda, Christchurch nerede? (Yeni Zelanda'da camiye korkunç saldırı)

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan 17 dakika boyunca korkunç saldırıyı Facebook üzerinden canlı yayınladı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. Korkunç katliamın ardından birçok kişi Yeni Zelanda'nın nerede olduğunu araştırmaya başladı. İşte Yeni Zelanda'nın harita üzerindeki konumu ve ChristChurch şehriyle ilgili merak edilenler...

Güney Büyük Okyanus'ta bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'nın güneyinde bulunan ChristChurch şehri, son bilgilere göre yaklaşık 400 bin kişilik nüfusa sahiptir. 268 bin 838 kilometrekare üzerine kurulu olan Yeni Zelanda'nın küçük bir şehri olan ChristChurch, ülkenin turizm şehirlerinden birisi olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

YENİ ZELANDA NEREDE?

Kuzey ve Güney Adaları ile bazı küçük adalardan oluşan ve dört tarafı sularla çevrili olan Yeni Zelanda en yakın komşusu konumundaki Avustralya'ya yaklaşık 2.200 km mesafededir.

Ülkede genel olarak ılıman iklim hakimdir. Dört mevsimin arasında sıcaklık farklarının göreceli olarak düşük olduğu Yeni Zelanda'da Eylül, Ekim, Kasım ayları İlkbahar, Aralık, Ocak, Şubat ayları Yaz, Mart, Nisan, Mayıs ayları Sonbahar, Haziran, Temmuz, Ağustos ayları ise Kış mevsimi yaşanmaktadır.

Yazın hava sıcaklığı 20 ila 25 derece, Kışın ise 5 ila 15 derece arasında seyretmektedir. Kuzey Adanın en kuzey kesimlerinin Yaz aylarında sub-tropik iklim özellikleri gösterdiği,Güney Adanın dağlık yüksek kesimlerinde kış aylarında sıcaklığın -10 dereceye kadar düştüğü görülmektedir. Yerleşimin yoğunlaştığı kıyı kesimleri yıl boyu dengeli olarak yağmur ve güneş almaktadır. Başkent Wellington coğrafi konumu itibariyle yıl boyunca sert rüzgara maruz kalmaktadır.

Haberin Devamı